• sports

    Ταύτιση απόψεων για το νέο γήπεδο του Άρη – Τριμμάτης: Το όνειρο να πάρει σάρκα και οστά

    • NewsRoom

    Νίκος Τριμμάτης


    Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/8), με αφορμή το θέμα του νέου γηπέδου του Άρη, εμφανίστηκαν οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν τους «κιτρινόμαυρους».

    Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε περίπου μία ώρα και σε αυτή έλαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κάθε πλευρά, μάλιστα, όρισε συγκεκριμένους εκπροσώπους που θα «τρέξουν» την υπόθεση. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τον Άρη οι Λευτέρης Αρβανίτης (πρόεδρος ΑΣ) και Νίκος Τριμμάτης (αντιπρόεδρος ΠΑΕ), την Περιφέρεια ο Κωνσταντίνος Γιουτίκας (αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος), τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Σωκράτης Δημητριάδης (αντιδήμαρχος) και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Ιγνάτιος Καϊτεντζίδης (δήμαρχος).

    Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, γι’ αυτό και σε 15-20 μέρες θα υπάρξει νέα τεχνική συνάντηση. Από τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, είναι η μεταφορά της έκτασης του ΟΑΕΔ στην Πολιτεία και εν συνεχεία αυτή να μεταβιβαστεί στον Άρη, να ξεκαθαριστούν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τον χώρο του νέου γηπέδου κι εκείνες ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και ενδεχομένως να δημιουργηθεί και ένας χώρος που θα λειτουργεί ως μουσείο για τον Άρη και, τέλος, να γίνουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις από πλευράς Κυβέρνησης για την αλλαγή χρήσης του Χαριλάου.

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Τριμμάτης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης που αφορούσε το μεγαλόπνοο πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου του Άρη. Υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και οριοθετήθηκε ένας χρονικός ορίζοντας, μέσα στον οποίο πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες συναντήσεις ώστε να προχωρήσουν κυρίως τα τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία θα δώσουν στην Κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει το ζήτημα στην τελική του φάση. Στη φάση της υλοποίησης. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Πολιτείας, της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων έδειξαν στην τηλεδιάσκεψη βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Είμαι πεπεισμένος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις, ώστε το μεγάλο όραμα της οικογένειας του Άρη να πάρει σάρκα και οστά».

    Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αρβανίτης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, σχολίασε: «Η σύσκεψη πήγε καλά. Συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Από εδώ και πέρα, περιμένουμε πράξεις για το νέο γήπεδο του Άρη».

    Διαβάστε επίσης:

    Bloomberg: Σε αδιέξοδο η πολιτική επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος



    ΣΧΟΛΙΑ