• sports

    Συνάντηση Γκαγκάτση – Βρούτση: Συμφωνία για αναβάθμιση του VAR με ημι-αυτόματο οφσάιντ και goal line technology, αν δεχτούν το κόστος οι ΠΑΕ

    • NewsRoom
    Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

    Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης


    Συνάντηση είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League με τις δυνατότητες του VAR, όσον αφορά την εξακρίβωση του οφσάιντ.

    Η τρέχουσα σύμβασης για το VAR, που ανανεώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, έγινε με τους ίδιους όρους που ίσχυαν μέχρι και πέρσι (καθώς πρόκειται για ανανέωση), κάτι που σήμαινε πως δεν περιλαμβάνει τις δυνατότητες του ημι-αυτόματου οφσάιντ  και του goal line technology.

    Ωστόσο στα πρώτα παιχνίδια της Stoiximan Super League εκφράστηκε αμφισβήτηση για τον τρόπο που οι διαιτητές του VAR τοποθετούν τις γραμμές το οφσάιντ σε οριακές φάσεις που έκριναν αγώνες. Το ζήτημα αυτό τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτηση του προέδρου της ΕΠΟ με τον αναπληρωτή υπουργό, με τον κ. Γκαγκάτση μάλιστα να αναφέρει πως «είναι αδιανόητο να αμφισβητούνται οι γραμμές, με την εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ θα πάψει υφίσταται οποιαδήποτε σκέψη και αμφισβήτηση”.

    Όπως έγινε γνωστό, η ανταπόκριση του κ. Βρούτση στο αίτημα της ΕΠΟ ήταν θετική, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα το ημιαυτόματο οφσάιντ και με την goal line technology.

    Ο Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα η νέα σχετική σύμβαση, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να  συμφωνήσουν και οι ΠΑΕ να αναλάβουν το επιπλέον κόστος, το οποίο φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Παπαστεργίου για Super League: Υπέρ για μια πιθανή επιπρόσθετη σύμβαση για ημι-αυτόματο οφσάιντ και το goal line technology

    Nvidia: Όλα τα βλέμματα της Wall Street στα αποτελέσματα της πιο πολύτιμης μετοχής

    Γαλλία: Στον ανακριτή μεταφέρεται ο ιδιοκτήτης του Telegram Πάβελ Ντούροφ



    ΣΧΟΛΙΑ