Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Προς αναβολή για μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας

Κύπελλο Ελλάδας

Την αναβολή της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 26 Ιουλίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα σε κάποιο γήπεδο της Αττικής. Η επιστολή ήρθε μετά και την έντονη κόντρα μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων για το γήπεδο της Ριζούπολης, στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο τελικός, και τις απειλές για παρουσία οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων στην περιοχή έξω από το γήπεδο.

Όπως φαίνεται η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να προτείνει την αναβολή του τελικού για μετά τις 15 Αυγούστου, καθώς υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να βρεθεί από τη διοργανώτρια αρχή το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι.

Αναλυτικά η σχετική εισήγηση:«Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ εισηγείται στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. την μετάθεση του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 για το δεύτερο 15ήμερο του μηνός Αυγούστου 2020. Ο τελικός θα διεξαχθεί με βάσει τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις, αναφορικά με τις διαδικασίες και την οργάνωση του αγώνα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει προγραμματισμένο παιχνίδι με την Wolves για το Europa League στις 6 Αυγούστου, ενώ είχε ζητήσει να μην αλλάξει η ημερομηνία του τελικού, προτείνοντας να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ.