Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Premier League: Άδοξο τέλος στην προσπάθεια εξαγοράς της Everton από την 777 Partners

Παίκτες της Έβερτον πανηγυρίζουν στο γήπεδο

Η  προσπάθεια της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας 777 Partners LLC για  να προσθέσει την Everton FC στο χαρτοφυλάκιό της κατέρρευσε, καθώς παρήλθε το Σάββατο η προθεσμία που είχε στη διάθεσή της για να προχωρήσει στην αγορά.

Ο σύλλογος της Premier League θα συνεργαστεί τώρα με τον πλειοψηφικό μέτοχο,  Blue Heaven Holdings Ltd., προκειμένου να «αξιολογήσει όλες τις επιλογές», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως στο μεταξύ θα «λειτουργήσει ως συνήθως».

Ο Farhad Moshiri, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Everton μέσω της Blue Heaven, είπε στους οπαδούς τον Μάιο ότι είχε λάβει νέα αιτήματα για την εξαγορά της ομάδας, αλλά δεν θα εξέταζε καμία πρόταση μέχρι τη λήξη της συμφωνίας που είχε με την 777.

Η 777 που εδρεύει στο Μαϊάμι είχε προθεσμία μέχρι το Σάββατο για να βρει τα κεφάλαια για να αγοράσει το μερίδιο του Moshiri, σε μια συμφωνία που είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, το σχέδιο αντιμετώπισε προβλήματα καθώς παρουσιάστηκαν ζητήματα χρηματοδότησης αλλά και ελέγχου της διαχείρισης των υπόλοιπων συμμετοχών της 777 Partners, ορισμένες από τις οποίες αντιμετώπισαν δυσκολίες με τους πιστωτές.

Η επενδυτική τράπεζα Moelis & Co. ανέλαβε τον περασμένο μήνα για να αναθεωρήσει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεων της 777 Parnters, αφού οι δανειστές κατηγόρησαν τον συνιδρυτή Josh Wander για απάτη και διπλή ενεχυρίαση περιουσιακών στοιχείων. Αυτό με τη σειρά του ώθησε τη 777 να προσλάβει εμπειρογνώμονες για την αναδιάρθρωση της, προκειμένου να αντιμετωπίσει «διάφορες επιχειρησιακές προκλήσεις».

Τα ποδοσφαιρικά περιουσιακά στοιχεία της 777 περιλαμβάνουν τη Βάσκο ντα Γκάμα στη Βραζιλία, της ιταλικές ομάδες κρίκετ και ποδοσφαίρου της Γένοβας, τη Χέρτα Βερολίνου στη Γερμανία και την FC Red Star, της τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων

Τζο Μπάιντεν: Πρόβλημα για τις εκλογές οι ψηφοφόροι χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών

Σταϊκούρας: Τα έργα στη Θεσσαλία προσεγγίζουν τα 1,4 δισ. ευρώ