• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες – Βουλγαρία: Οι Βούλγαροι αθλητές αγωνίζονται για την ολυμπιακή δόξα στο Παρίσι

    Βουλγαρία: Τα επενδυτικά κεφάλαια που λειτουργούν στη χώρα ανήλθαν σε 8,282.3 εκατ. τον Ιούνιο


    Η γειτονική μας χώρα Βουλγαρία εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι από 46 αθλητές που αγωνίζονται σε 16 αθλήματα. Η πυγμάχος Στανιμίρα Πετρόβα και ο κολυμβητής Λιουμπομίρ Επιτρόποφ ήταν οι σημαιοφόροι της βουλγαρικής ολυμπιακής αποστολής στην τελετή έναρξης των αγώνων που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 26 Ιουλίου.

    Για 19 ημέρες, περισσότεροι από 10.000 αθλητές από 206 χώρες θα αγωνιστούν σε 32 διαφορετικά αθλήματα στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως.

    Η βουλγαρική αποστολή στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αποτελείται συνολικά από 115 μέλη, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, ιατρικού προσωπικού και αξιωματούχων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι η πρόεδρος της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέφκα Κοσταντίνοβα.

    Συνολικά 46 Βούλγαροι αθλητές διεκδίκησαν 41 ολυμπιακές προκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των Πετρόβα και Επιτρόποφ. Ο 25χρονος κολυμβητής θα αγωνιστεί στα 100 μ. πρόσθιο και 200 μ. πρόσθιο ανδρών, ενώ η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Πετρόβα θα συμμετάσχει στα 54 κιλά στο τουρνουά πυγμαχίας γυναικών.

    Aπό την καθιέρωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, η Βουλγαρία έχει κερδίσει συνολικά 224 μετάλλια, εκ των οποίων 54 χρυσά, 88 ασημένια και 82 χάλκινα. Αυτό κατατάσσει τη χώρα στην 21η θέση στον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 διεξάγονται μεταξύ 26ης Ιουλίου και 11ης Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Νεκρός ο προπονητής πυγμαχίας των Νήσων Σαμόα στο Ολυμπιακό Χωριό

    Ολυμπιακοί Αγώνες – Άννα Κορακάκη: Η εξομολόγηση με λυγμούς για τη δυσλειτουργία στα μάτια

    Τραμπ σε χριστιανική οργάνωση: Πηγαίνετε να ψηφίσετε, μόνο αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά.



    ΣΧΟΛΙΑ