Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Ολυμπιακοί αγώνες: Στους 16 του τελικού η Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία (βίντεο)

Δώρα Γκουντούρα

Δώρα Γκουντούρα

Την πρόκρισή της στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά της ξιφασκίας εξασφάλισε η Δώρα Γκουντούρα, η οποία επικράτησε με 15-3 της Καναδής, Πάμελα Μπριντ΄Αμούρ.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια, που ανήκει στην Team Future της bwin, πήρε από νωρίς το πάνω χέρι στο ματς, κατακτώντας τους πρώτους 12 πόντους του αγώνα.

Πλέον, η Γκουντούρα, που είναι Νο.6 του ταμπλό και σε λίγες ώρες θα κληθεί  16:00 μ.μ. να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα, Σεσίλια Μπερνέρ (Νο. 11 του ταμπλό), με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος!

Υπενθυμίζεται πως η σπάθη Γυναικών θα ολοκληρωθεί σήμερα με τον τελικό να διεξάγεται στις 22:45.

Στις  δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα, η ξιφομάχος εμφανίστηκε έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά για τη συνέχεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα τα δώσει όλα απέναντι στην έμπειρη Γαλλίδα, Σεσίλια Μπερνέρ (15:00), με στόχο φυσικά την πρόκριση τα προημιτελικά του αθλήματος.

«Πήγε πολύ καλά ο πρώτος αγώνας. Ακολούθησα πιστά το πλάνο που είχαμε με τον προπονητή μου και εξελίχθηκε πιο εύκολα από ό,τι περίμενα. Είναι η αρχή της ημέρας, κρατάω ενέργεια και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Είμαι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, η Σεσίλια Μπερνέρ είναι πολύ καλή αθλήτρια, έμπειρη, το στάδιο θα «βράζει» για εκείνη. Ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο και θα τα δώσω όλα!».