ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από τον πρώτο της αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά, η Ιμάν Κελίφ κατηγορήθηκε για τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης της και το γεγονός πως διαθέτει ανδρικό χρωμόσωμα ΧΥ και δέχτηκε θύελλα αντιδράσεων επειδή όπως λένε οι επικριτές της «είναι άνδρας, συνεπώς δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται στην πυγμαχία γυναικών».
Χιλιάδες θεατές εμφανίστηκαν στον ημιτελικό της το βράδυ της Τρίτης. Ζητωκραύγαζαν όταν μπήκε στο ρινγκ ενάντια στην Ταϊλανδή Τζαντζάεμ Σουανναφένγκ, και ανέμιζαν τις πράσινο-λευκές σημαίες τους όταν προσγειώθηκε μια δεξιά γροθιά στον τρίτο γύρο που επισφράγισε τη νίκη της.
Γιόρτασε τη νίκη της την Τρίτη με χαμόγελα και γροθιές στον αέρα. Σταμάτησε στη ζώνη των μέσων ενημέρωσης και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις στα αραβικά. Είπε ότι δεν την νοιάζει η διαμάχη και είναι υπερήφανη για τη στιγμή αυτή.
Την Παρασκευή, η Χελίφ έχει την ευκαιρία να φύγει από το Παρίσι ως νικήτρια χρυσού μεταλλίου.
Στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την Ταϊβανέζα Lin Yu-ting, που επίσης έχει επίπεδα τεστοστερόνης άνω του ορίου των γυναικών και χρωμόσωμα ΧΥ.
Οι δυο αθλήτριες αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών πέρυσι λόγω αποτυχίας στο τεστ καταλληλότητας φύλου.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες υπάρχουν 18 καταγεγραμμένοι intersex Ολυμπιονίκες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που intersex αθλήτρια θα κερδίσει μετάλλιο στην πυγμαχία γυναικών.
Διαβάστε επίσης:
Ρέθυμνο: Σε τρία μέτωπα η φωτιά στον Άγιο Βασίλειο – Μήνυμα από το 112
Ρωσία: Δικαστήριο της Μόσχας επικύρωσε την ερήμην σύλληψη της Γιούλια Ναβάλναγια
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λύγισε η εθνική πόλο, ήττα από τη Σερβία με γκολ στη λήξη (12-11)