Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα και αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη

Με 2-1 σετ σε ένα πολύ σκληρό ματς στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ηττήθηκε η Μαρία Σάκκαρη, από την Ουκρανή τενίστρια Marta Kostyuk.

Παρόλο που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 6-4, στα επόμενα δύο η Ουκρανή ανέβασε την απόδοσή της και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη της Μαρίας Σάκκαρη, έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 2-1.

Η 22χρονη ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 παίρνοντας το τάι μπρέικ με 7-6 (5) και στο decider σετ, ξεκίνησε με δύο απανωτά μπρέικ στο… μπρέικ της Σάκκαρη και προγηγήθηκε με 3-1 στα games.

Απάντησε η 29χρονη με νέο μπρέικ στο σερβίς της Κόστιουκ, μειώνοντας σε 3-2, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι.

Με το 6ο μπρέικ στο τρίτο σετ η Κόστιουκ προηγήθηκε 5-3 και είχε το σερβίς δικό της για να φτάσει στη νίκη. Η Σάκκαρη, όμως, παρότι βρέθηκε να χάνει με 30-0, με τέσσερις αναπάντητους πόντους και με το 7ο μπρέικ στο σετ έμεινε «ζωντανή» στο ματς μειώνονοντας σε 5-4!

Όμως, το νο8 του κόσμου δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της για να ισοφαρίσει. Με το 8ο μπρέικ στο σετ η Κόστιουκ έφτασε στο 6-4 και πανηγύρισε δικαιολογημένα τη μεγάλη της ανατροπή, χάρις στην οποία προκρίθηκε στους προημιτελικούς.

Αυτή την φορά δεν «κλώτσησε» την ευκαιρία και με 6-3 έκανε το 2-1 και πανηγύρισε δικαιολογημένα.

Παράλληλα, ισοφάρισε σε 2-2 το H2H απέναντι στην 29χρονη Σάκκαρη, επικρατώντας μάλιστα για πρώτη φορά απέναντι στην Ελληνίδα σε χωμάτινη επιφάνεια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε μία ακόμη αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Αυτοκτόνησε με μαχαίρι 73χρονος επιχειρηματίας του τουρισμού

Intracom: Απέκτησε το 60% της WONDER NEST RETAIL έναντι 3 εκατ. ευρώ