ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για δεύτερη συνεχή φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας θριάμβευσε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος!
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, εκεί όπου έχουν γραφτεί κάποιες από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής κι εκεί ακριβώς όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 «έλαμψε» το αστέρι της Νάντιας Κομανέντσι και δόθηκε το πρώτο τέλειο «10» στην ιστορία του αθλήματος,ο Λευτέρης Πετρούνιας μας έκανε και πάλι υπερήφανους!
Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε ανίκητος για άλλη μια διοργάνωση.
Συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίσηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,333 και στην 3η θέση Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15,266.
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη με το δεύτερο χρυσό, ισοφάρισε το… εγχώριο ρεκόρ του Βλάση Μάρα, που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2001 και το 2002 στο μονόζυγο (ο Μάρας έχει κι ένα χάλκινο). Δύο μετάλλια στους κρίκους, αλλά ένα χρυσό, έχει κατακτήσει και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος ήταν 1ος το 2003 στο Αναχάιμ και 3ος το 1999 στο Τιαντζίν.
Με τη νίκη στο Μόντρεαλ ο Πετρούνιας διατήρησε το αήττητο σερί που άρχισε τον Απρίλιο του 2016 και περιλαμβάνει επτά διαδοχικές νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έλαβε μέρος. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 18 Απριλίου 2016, στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από τον Βραζιλιάνο «οικοδεσπότη» και Ολυμπιονίκη του 2012 Αρτούρ Ζανέτι.
Έκτοτε παραμένει ανίκητος και πανηγύρισε διαδοχικούς θριάμβους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης (Μάιος 2016), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (Αύγουστος 2016), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2017), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού (Μάρτιος 2017), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κλουζ (Απρίλιος 2017), στο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού (Σεπτέμβριος 2017) και τώρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη:
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.433
Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.333
Λιου Γιανγκ (Κίνα) 15.266
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15.258
Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.066
Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.933
Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.900
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14.533
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κερατέα: Φωτιά στην περιοχή της Διψέλιζας – Μήνυμα του 112 σε Παλιοκαράμιζα
- Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μέθοδος που ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι λένε οι ειδικοί
- Shark Tank: Οι ήρωες του αμερικανικού Dragons’ Den καλούνται κι αυτοί να αντιπαλέψουν τους δασμούς
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο όμιλος της Capital Shipping ναυπηγεί 74 πλοία αξίας 7,3 δισ. δολαρίων
