Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Ναδάλ: Ο διάσημος αθλητής αποσύρεται από το τένις

Ραφαέλ Ναδάλ

Ο σπουδαίος ισπανός τενίστας, Ράφα Ναδάλ, ανακοίνωσε -μέσω social media- ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

«Είμαι εδώ για να σας ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία. Νομίζω ότι πλέον δεν μπορώ να παίξω χωρίς περιορισμούς. Προφανώς είναι μία δύσκολη απόφαση, μία απόφαση που μου πήρε ένα χρονικό διάστημα να την πάρω. Αλλά, σε αυτή τη ζωή όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Και πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω τέλος σε μία καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη απ’ ότι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι η τελική φάση του Davis Cup, όπου θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Κλείνει ένας κύκλος, αφού ένας από τους πρώτους μου θριάμβους ως επαγγελματίας ήταν ο τελικός στη Σεβίλλη το 2004. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα αυτά που μπόρεσα να ζήσω. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη τη βιομηχανία του τένις, τους συμπαίκτες μου, τους μεγάλους αντιπάλους μου. Έχω περάσει πολλές ώρες μαζί τους και έχω ζήσει πολλές στιγμές που θα θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου», αναφέρει στο βίντεο που «ανέβασε» στα social media.

Ο 38χρονος σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις έχει στην κατοχή του 22 τρόπαια από τουρνουά Grand Slam. Ο Ναδάλ αγωνίστηκε τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο γύρο, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε και από τα επόμενα τουρνουά, λόγω ανησυχιών για τη φυσική κατάστασή του.

Συνολικά έχει κερδίσει 92 τίτλους καριέρας (22 major) και έχει βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου για 209 εβδομάδες. Κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό το 2008 και στο διπλό το 2016, ενώ έχει πανηγυρίσει και τέσσερις φορές την κατάκτηση του Davis Cup (2004, 2009, 2011, 2019).

Διαβάστε επίσης:
Χατζηδάκης: «Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο δεν είναι νέα ρύθμιση»

Φάμελλος: Να αποσύρει άμεσα το εξώδικο ο Κασσελάκης – Ζητώ να ηττηθεί στις εκλογές

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ήταν 5 ώρες νεκρός στην πισίνα – Τα πρώτα ευρήματα για τα αίτια θανάτου