Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Μάντσεστερ Σίτι: Προφυλακιστέος ο Μπέντζαμιν Μεντί για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι ,Μπέντζαμιν Μεντί, μετά την εμφάνιση του στο δικαστήριο με τις κατηγορίες για 4 βιασμούς – o τελευταίος εκ των οποίων φέρεται να συνέβη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα- και μιας σεξουαλικής επίθεσης, εις βάρους συνολικά τριών γυναικών, μια εκ των οποίων κάτω των 18 ετών.

Ο Μεντί κατηγορείται ότι διέπραξε τον τέταρτο βιασμό ενώ ήταν με εγγύηση για τα άλλα τέσσερα αδικήματα. Έτσι, εμφανίστηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο του Τσέστερ για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Απολογούμενος για τις παραπάνω κατηγορίες, που φαίνεται να συνέβησαν στο σπίτι του στο Τσέσαϊρ, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομα, τη διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησής του.

Ο Μεντί βρισκόταν από χθες (26/8), υπό κράτηση  και θα προφυλακιστεί για τις επόμενες δυο εβδομάδες, μέχρι να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η συνήγορος του 27χρονου παγκόσμιου φήμης ποδοσφαιριστή επιθυμεί να αφεθεί ελεύθερος, προχωρώντας σε αίτημα προς την εισαγγελία για την άμεση αποφυλάκιση του.

Τα αδικήματα φαίνεται να έλαβαν χώρα κατά το διάστημα του Οκτωβρίου του 2020 μέχρι τον Αύγουστο του 2021. Οι τρεις πρώτες καταγγελίες για βιασμούς αφορούν την περίοδο του Οκτωβρίου του 2020, ενώ φέρονται να συνέβησαν στο σπίτι του. Η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα αφορά την περίοδο  του Ιανουαρίου του 2021, ενώ η τελευταία καταγγελία βιασμού έγινε την τελευταία εβδομάδα, επίσης στο σπίτι του.

Η κατηγορία για παραβίαση των όρων εγγύησης ήταν στον κατάλογο του δικαστηρίου, αλλά αποσύρθηκε στο δικαστήριο. Υποστηρίχθηκε ότι παραβίασε τις προϋποθέσεις τον Αύγουστο, αφού αποφυλακίστηκε στις 26 Ιουλίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η ομάδα και τα ποδοσφαιρικά μέλη του 27χρονου δήλωσαν πως  «όσο διαρκεί η διαδικασία δεν πρόκειται να γίνει κανένα άλλο σχόλιο».