• sports

    Κρίστιαν Γκολομέεβ: «Αργυρός» ο Έλληνας κολυμβητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (pic&video)

    • NewsRoom

    Κρίστιαν Γκολομέεβ


    Δεκατέσσερα χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, ο 26χρονος Έλληνας κολυμβητής, Κρίστιαν Γκολομέεβ φέρνει ένα νέο μετάλλιο στη χώρα μας, μετά την εξαιρετική του απόδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

    Μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα χάρισε σήμερα από τη Νότια Κορέα ο 26χρονος αθλητής, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, έπειτα από μία εντυπωσιακή κούρσα, στη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη Γκουανγκζού.

    Ο Έλληνας αθλητής ήρθε δεύτερος με χρόνο 21,45 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι ίδιος με αυτόν του Βραζιλιάνου Μπρούνο Φράτους.

    Πρώτος τερμάτισε ο Αμερικανός Καλέμπ Ντρέσελ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνων με 21.04.

    H κατάταξη του τελικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου
    Υπενθυμίζεται ότι ο Γκολομέεβ είχε προκριθεί στον τελικό, μετά την επίσης εντυπωσιακή του επίδοση στους ημιτελικούς της Παρασκευής, παίρνοντας την τέταρτη θέση στην κατάταξη, με χρόνο 21.60.

    Ο αθλητής του Εθνικού είχε επίσης προκριθεί στους τελικούς των δύο προηγούμενων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, σε Καζάν και Βουδαπέστη, τερματίζοντας, ωστόσο, στην έβδομη θέση, χωρίς να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.

    Μετά την εξαιρετική αυτή στιγμή, ο Γκολομέεβ έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση.

    Το πρώτο μετάλλιο είχε κατακτήσει πριν από 15 χρόνια ο Άρης Γρηγοριάδης όταν είχε τερματίσει πρώτος στον τελικό των 50μ. ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

    Δείτε την εκπληκτική επίδοση του Έλληνα κολυμβητή:



    ΣΧΟΛΙΑ