ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο βάθρο με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες για τη σεζόν 2024-25, κατακτώντας την τρίτη θέση.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως αναφέρει σχετική έκθεση της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Sportico, υπολογίζεται να κερδίσει 103,8 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Στεφ Κάρι (155,8) των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τον ΛεΜπρον Τζέιμς (133,7) των Λ.Α Λέικερς. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Κέβιν Ντουράντ (97,9 εκατομμύρια δολάρια) και Ντέμιαν Λίλαρντ (66,8 εκατομμύρια δολάρια).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος στη σχετική κατάταξη σε κάθε μία από τις τελευταίες 11 σεζόν, με τον Κόμπι Μπράιαντ το 2012-13 τον τελευταίο παίκτη που τερμάτισε μπροστά από τον ΛεΜπρόν πριν το κάνει ο Στεφ Κάρι τώρα. Συνολικά, οι 15 πρώτοι της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος θα κερδίσουν συνολικά 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια σε μισθούς και συνεργασίες, αύξηση 11% από πέρυσι.
Το τοπ-15 έχει μόνο δύο νεοφερμένους σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ο Ντέβιν Μπούκερ των Φοίνιξ Σανς (58,2 εκατομμύρια δολάρια) βρίσκεται στην όγδοη θέση. Είναι στην πρώτη σεζόν ενός τετραετούς συμβολαίου 220,4 εκατομμυρίων δολαρίων που αύξησε τον μισθό του κατά 13 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν. Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ των Θάντερ (53,9 εκατομμύρια δολάρια) είδε τα κέρδη του εκτός γηπέδου να αυξάνονται φέτος όταν η Converse τον υπέγραψε σε τεράστια επέκταση συμβολαίου αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως κατά μέσο όρο. Το πρώτο του παπούτσι με την υπογραφή αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025.
Ο Κάρι θα έχει τον υψηλότερο μισθό στο ΝΒΑ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Η συμφωνία του με το Γκόλντεν Στέιτ ανέρχεται σε 55,8 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι, υπέγραψε επέκταση ενός έτους με τους Ουόριορς που θα πληρώσει τον δύο φορές MVP του NBA 62,6 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2026-27 και θα ωθήσει τα κέρδη της καριέρας του από τους μισθούς και τις συνεργασίες να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο Κάρι ήταν ένας από τους πιο εμπορεύσιμους παίκτες του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία και τα κέρδη του εκτός γηπέδου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν φέτος, λόγω της μακροπρόθεσμης επέκτασης του συμβολαίου του με την Under Armour. Οι άλλες συνεργασίες χορηγίας του Κάρι είναι οι, JPMorgan Chase, Callaway, Rakuten, Panini, USA Sports Marketing, Fanatics και Simplicity. Επίσης το 2018, ίδρυσε την Unanimous Media για να κυκλοφορήσει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και podcast.
Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Τζέιμς είναι η SpringHill Company, η οποία περιλαμβάνει την εταιρεία παραγωγής SpringHill Entertainment, την πλατφόρμα πολυμέσων Uninterrupted και την εταιρεία συμβούλων επωνυμίας Robot. Το 2021, η SpringHill πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της RedBird Capital Partners που αποτίμησε την εταιρεία στα 725 εκατομμύρια δολάρια.
Κι όλα αυτά ενώ αρκεί να σημειωθεί ότι το NBA είχε τον πρώτο του παίκτη με 1 εκατομμύριο το χρόνο το 1979, όταν τόσο ο Μόουζες Μαλόουν όσο και ο Μπιλ Ουόλτον υπέγραψαν νέα συμβόλαια. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το NBA απέκτησε το πρώτο του αστέρι με 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο πρόσωπο του Μάτζικ Τζόνσον.
Τον Ιούλιο, το NBA ανακοίνωσε συμφωνίες με το ESPN, το NBC και την Amazon αξίας 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 11 χρόνια. Τα νέα έσοδα πιθανότατα διασφαλίζουν ότι το ανώτατο όριο αποδοχών του NBA θα αυξηθεί στο 10% που επιτρέπεται για το άμεσο μέλλον.
Το ανώτατο όριο φέτος είναι 140,6 εκατομμύρια δολάρια και θα φτάσει τα 301,4 εκατομμύρια δολάρια το 2032-33 με κέρδη 10%.
Διαβάστε επίσης:
ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία 24 και 25 Οκτωβρίου
Ανοικτή σύγκρουση Μητσοτάκη – Σαμαρά για τα εθνικά θέματα
Σπάνιο εύρημα στο μινωικό ανάκτορο των Αρχανών, ένα ιερό πύλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση