Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Γαλλία – Ολυμπιακοί αγώνες: Μετεωρολογική «βόμβα» στο Παρίσι – Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες το απόγευμα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σε μετεωρολογικό συναγερμό τέθηκε η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού σήμερα, 4η ημέρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και αστραπές να προβλέπονται από τις 6 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Meteo France, τα έντονα φαινόμενα μπορούν να φέρουν «βροχοπτώσεις περίπου 20 έως 40 χιλιοστών σε λιγότερο από μία ώρα» με τις επιπτώσεις να είναι τοπικές και να διαρκούν περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα , άλλες πόλεις της Γαλλίας, που φιλοξενούν ολυμπιακά αγωνίσματα, έχουν επίσης πληγεί από έντονο καύσωνα, με τις θερμοκρασίες σε ορισμένες κεντρικές και νότιες περιοχές να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα, αναβλήθηκε το σημερινό τρίαθλο λόγω της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα από τις βροχοπτώσεις από τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου. Η απόφαση ελήφθη στις 3:30 τα ξημερώματα, ενώ το αγώνισμα επαναπρογραμμτίστηκε για αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 10:45 π.μ., αμέσως μετά το αγώνισμα των γυναικών (8 π.μ.).

Οι αυριανοί αγώνες θα γίνουν «υπό την προϋπόθεση ότι οι επόμενες δοκιμές -που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη το πρωί- θα πληρούν τα πρότυπα ορίων κολυμβητικής ικανότητας που έχει θέσει το Παγκόσμιο Τρίαθλο», διευκρίνισαν σε κοινή δήλωση το «Παρίσι 2024» και η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου.

Οι έλεγχοι γίνονται τεχνικούς και ιατρικούς εκπροσώπους των δύο ενώσεων, οι οποίοι συνοδεύονται από εκπροσώπους της περιφερειακής νομαρχίας, αυτούς του Δήμου του Παρισιού, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των δοκιμών και της Météo-France. «Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι τιμές που καταγράφηκαν σε ορισμένα σημεία της υδάτινης οδού εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια» εξηγεί η διοργανώτρια Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Οι ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το Πάμε Στοίχημα

Μογγολία: Νικητές πριν καν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Πώς πάνε οι μπίζνες των Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα