• sports

    Γαλλία: Δίωξη κατά του Τζιμπρίλ Σισέ για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος

    • NewsRoom
    τζιμπρίλ Σισέ

    Τζιμπρίλ Σισέ


    Αντιμέτωπος με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είναι ύποπτος κυρίως για ξέπλυμα χρημάτων και για φορολογική απάτη, μέσω της εταιρείας του.

    Η σημερινή (11/9) ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Μπαστιά, πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

    Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση εταιρικής περιουσίας, ξέπλυμα χρημάτων και φορολογικής απάτης, αλλά και παράλειψη λογιστικών εγγραφών. Ο εισαγγελέας της Μπαστιά, ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή, με την υποχρέωση αποζημίωσης στο Δημόσιο Ταμείο. Η εισαγγελία ζητά και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

    Ο λογαριασμός της εταιρείας του χρωστάει 550.000 ευρώ

    Η ανώνυμη εταιρεία του διαχειρίζεται κυρίως τα εισοδήματά από τις δραστηριότητές του μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ως DJ και σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην τηλεόραση.

    Η νομική έρευνα άρχισε όταν η εταιρεία του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση το 2020. Ο συνδεδεμένος τρεχούμενος λογαριασμός οφείλει 550.000 ευρώ, γεγονός που συνιστά, σύμφωνα με την εισαγγελία, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας. Η εισαγγελία θεωρεί ότι δεν δήλωσε το ποσό αυτό στην εφορία και τον κατηγορεί για φορολογική απάτη: «Μεταφέρει χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

    Παράλληλα, το δικαστήριο τον κατηγορεί για φορολογική οφειλή 230.000 ευρώ, όπως και για απόκρυψη ΦΠΑ και δήλωσης εταιρικού φόρου. Την ώρα της έρευνας ο πρώην ποδοσφαιριστής δήλωνε μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ. «Πολλά έξοδα είχαν γίνει χωρίς δικαιολογητικά», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.Ο δικηγόρος του Σισέ, πάντως, αμφισβητεί οποιαδήποτε σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του πελάτη του: «Δημιούργησε αυτήν την εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας και δεν έχει τις δεξιότητες να διαχειριστεί την επιχείρησή του. Είναι μια πολύ μικρή επιχείρηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού δεν υπάρχει φορολογική απάτη. Είχε δυσκολίες με τη λογιστική εταιρεία που δεν διαχειρίστηκε καλά τον φάκελο και δεν τον ενημέρωσε αμέσως».

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Εντυπωσιακό comeback για S&P 500 – Πάρτι για τις εταιρείες ΑΠΕ λόγω της νίκης Χάρις στο debate, άλμα 8% για Nvidia

    Διαστημόπλοιο Soyuz μεταφέρει δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Ιταλία: Γυναίκα συνθλίβει με το SUV της μετανάστη που της είχε αρπάξει νωρίτερα την τσάντα – Βίντεο



    ΣΧΟΛΙΑ