Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

FIFPro: Ορισμένοι παίκτες ξεκουράζονται λιγότερο από μία μέρα την εβδομάδα

Mikel Oyarzabal και Nico Williams

Μόλις 12% χρόνο ξεκούρασης φαίνεται να έχει μείνει για ορισμένους παίκτες από το ολοένα και πιο γεμάτο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο, κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερο από μία μέρα άδεια την εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ένωσης παικτών FIFPro.

Η FIFPro, η οποία έχει υποβάλλει καταγγελία στις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατά του διεθνούς ημερολογίου αγώνων της FIFA, είπε ότι η έλλειψη ανάπαυσης αντίκειται στα διεθνή πρότυπα υγείας και ασφάλειας και είναι αποτέλεσμα του ότι οι διοργανωτές του αγώνα δεν δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των παικτών.

Μια μελέτη για τη σεζόν 2023-24 ανέφερε ότι το 54% των 1.500 παικτών που παρακολουθήθηκαν αντιμετώπισαν υψηλές απαιτήσεις φόρτου εργασίας, με πολλές που υπερέβαιναν τις ιατρικές συστάσεις.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) συμμετείχαν στις ομάδες για περισσότερα από 55 παιχνίδια και το 17% έπαιξε σε πάνω από 55 αγώνες.

Περίπου το 30% εμφανίστηκε σε τουλάχιστον έξι συνεχόμενες εβδομάδες δύο ή περισσότερων αγώνων την εβδομάδα.

Και οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων έχουν επεκταθεί σε 36 ομάδες αυτή τη σεζόν και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα μέλη της FIFPro έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες κατά της FIFA για το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ανδρών 32 ομάδων, που ξεκινά τον ερχόμενο Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διεθνείς αγώνες, με ομάδα ή χώρα, αντιπροσωπεύουν το 30% των αγώνων για παίκτες:
«Το χάσμα μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν και προγραμματίζουν πολύπλοκες διεθνείς διοργανώσεις και εκείνων που παίζουν και τους βιώνουν δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπίλεφελντ, Διευθυντής της παγκόσμιας πολιτικής και στρατηγικών σχέσεων της FIFPro.

Η έκθεση προέβλεψε επίσης παίκτες όπως οι Φεντερίκο Βαλβέρδε, Νικολί Μπαρέλα και Φιλ Φόντεν θα παίξουν έως και 80 αγώνες στις επόμενες σεζόν λόγω της επέκτασης των διοργανώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τήλος: «Κυρία μου αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς» είπε η δήμαρχος σε γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε για τη διάσωση μεταναστών

Αγρότες: Νέες καλλιέργειες με αυξημένες ενισχύσεις στο πρόγραμμα «Κομφούζιο» των €60 εκατ.

Γαλλία: Η Pernod Ricard ακύρωσε χορηγία στη Παρί Σεν Ζερμέν λόγω της οργής τον οπαδών της Μαρσέιγ