Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Έξω φρενών οι Σαουδάραβες για την «πεντάρα» από τη Ρωσία

Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στην εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συντριβή 5-0 από τη Ρωσία, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αντέλ Εζάτ, χαρακτήρισε «καταστροφικό» το αποτέλεσμα και τόνισε ότι κάποιοι παίκτες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Al-Arabiya”, δεν δίστασε μάλιστα να κατονομάσει τρεις ποδοσφαιριστές ως βασικούς υπευθύνους: τον τερματοφύλακα Αμπντουλάχ Αλ Μαγιούφ, τον αμυντικό Ομάρ Χοσάουι και τον επιθετικό Μοχάμεντ Αλ Σαχλαουί.

«Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Κάποιοι παίκτες πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Αυτή η καταστροφή δεν οφείλεται στη φυσική κατάσταση, αλλά σε τεχνικά λάθη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εζάτ.

Εξίσου επικριτικός ήταν ο υπεύθυνος αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, Τουρκί Αλ-Τσεϊχ: «Κάναμε τα πάντα γι΄αυτούς, τους φέραμε την καλύτερη ομάδα προπονητών. Μην μου πει κάποιος ότι ο Πίτσι (σ.σ. ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας) δεν είναι ένας επώνυμος προπονητής. Είναι οι παίκτες μας, που δεν έκαναν ούτε το 5% όσων απαιτούνται κι αυτή είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να παραδεχθούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η λαμπερή τελετή έναρξης του Μουντιάλ (video+pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Μουντιάλ των 11 δισ. δολαρίων του Πούτιν ίσως να μην προσφέρει και πολλά στη Ρωσία