Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Europa League: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων – Το σύστημα διεξαγωγής

Europa League

Europa League

Με τις αλλαγές που εφαρμόζονται από φέτος στο Europa League οι 36 ομάδες (από 32) της τελικής φάσης δεν χωρίστηκαν σε 8 ομίλους (με τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας αγώνες με τις ίδιες ομάδες). Αλλά αντιθέτως θα δώσουν 8 αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους, αντιμετωπίζοντας δύο ομάδες από το καθένα από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Όταν οι οκτώ αγωνιστικές ολοκληρωθούν οι πρώτες οκτώ ομάδες του ενιαίου βαθμολογικού πίνακα θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16». Τα υπόλοιπα οκτώ εισιτήρια θα προκύψουν μέσα από γύρο play offs διπλών αγώνων που θα δώσουν οι ομάδες, οι οποίες θα τερματίσουν στις θέσεις 9-24. Όσες τερματίσουν πάντως μεταξύ 9-16 θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα απέναντι στις θέσεις 17-24, καθώς η ρεβάνς των play-off θα παίζεται στην έδρα τους.

Οι σύλλογοι που θα αποκλειστούν από τα play-offs, αλλά και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 25-36 δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, καθώς ο υποβιβασμός σε άλλη διοργάνωση της UEFA (π.χ από το Champions League στο Europa League) παύει να υφίσταται.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του League Phase του Europa League:

1η αγωνιστική: 25-26 Σεπτεμβρίου 2024
2η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου 2024
3η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου 2024
4η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου 2024
5η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου 2024
6η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου 2024
7η αγωνιστική: 23 Ιανουαρίου 2025
8η αγωνιστική: 30 Ιανουαρίου 2025

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν εντός έδρας με Ρέιντζερς, Μπράγκα (των Καρβαλιάλ, Όρτα), Καραμπάγκ, Τβέντε και εκτός με Πόρτο, Λιόν, Μάλμε, Στεάουα.

 

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τις Σλάβια Πράγας, Φερεντσβάρος, Βικτόρια Πλζεν, Στεάουα και εκτός έδρας με Γιουνάιτεντ, Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ και Ρίγα.

 

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 12μηνων εντόκων την Τετάρτη – Διάθεση και σε ιδιώτες

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση προκαλεί τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 11 στην πόλη Σούμι

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις παρά το άλμα της Motor Oil