• Πύργος Πειραιά: Τα μετάλλια από τον πρώτο αγώνα σε ουρανοξύστη στην Ελλάδα

    Architecture & Design

    Dimand: Ο …αγώνας στον Πύργο Πειραιά

    • NewsRoom

    Με έναν αγώνα , όπως ο αγώνας που απαιτήθηκε για την παράδοση του μέχρι πρότινος «κοιμώμενου» Πύργου Πειραιά στους χρήστες και στον Δήμο Πειραιά, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των εγκαινίων του δεύτερου ψηλότερου κτιρίου της χώρας.

    Εκτός από τα πρωτεία του πρώτου ουρανοξύστη του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας, ο Πύργος Πειραιά έγινε και το πρώτο κτίριο που φιλοξένησε αγώνα ανάβασης σκαλιών με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

    Η πορεία προς την ολοκλήρωση του έργου αντικατοπτρίστηκε στην προσπάθεια των συμμετεχόντων να ανέβουν τα σχεδόν 500 σκαλιά του κτιρίου. Παράλληλα, η αυτοπειθαρχία και η επιμονή που προέβαλαν στον αγώνα αντανακλούν την αφοσίωση όλων των συντελεστών του project επί τέσσερα χρόνια, από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Πύργου στο επενδυτικό σχήμα έως την έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του.

     

    Στον πρώτο και μοναδικό έως σήμερα αγώνα ανάβασης σκαλιών σε ψηλό κτήριο στην Ελλάδα, τον PIRAEUS TOWER RUN TO THE TOP, έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ενώ μέρος πήραν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε, Δημήτρης Ανδριόπουλος, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, μισθωτές του κτιρίου, στελέχη των Dimand, EBRD, Prodea Investments, καθώς και διακεκριμένοι αθλητές και δρομείς.

    «Είχαμε τη χαρά με αιρετούς του Δήμου Πειραιά, να συμμετέχουμε σε μια πρωτότυπη δράση της Piraeus Tower. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία συμβολίζει για εμένα την πορεία του Πύργου Πειραιά από την απαξίωση των προηγούμενων δεκαετιών προς την κορυφή, με τα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά. Ο Πύργος είναι πλέον ένα σύγχρονο, καλαίσθητο κτήριο στην καρδιά του μεγάλου λιμανιού της χώρας, ο πρώτος βιοκλιματικός ουρανοξύστης στην Ελλάδα, για τον οποίο θεωρώ ότι όλοι οι Πειραιώτες, και όχι μόνο, είναι υπερήφανοι», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

    Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε., πρόσθεσε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς, είπαμε σήμερα να κάνουμε κάτι εύκολο. Ανεβήκαμε 492 σκαλιά, είμαστε όλοι υγιείς, είμαστε όλοι καλά και ο Πύργος έρχεται να φωτίσει πάλι το λιμάνι».

    Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Γιώργος Διαλεκτός, δρομέας ορεινού τρεξίματος, με 00.02.42, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η συμμετοχή του Νίκου Τσατσακλά, 73χρονου μαραθωνοδρόμου με προβλήματα όρασης, ο οποίος με τη συνοδό του Γεωργία Λαμπροπούλου, ανέβηκαν αλλά και κατέβηκαν τα σκαλιά του Πύργου.