• sports

    Champions League: Νέο ξεκίνημα αξίας 16,16 δισ. ευρώ!

    • NewsRoom
    Champions League

    Champions League


    Με νέα μορφή και νέο ύμνο ξεκινάει από αύριο (17/9) και για τρία βράδια- από Τρίτη έως Πέμπτη-, το Champions League, η κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο.

    Σε ένα ενιαίο όμιλο (League Phase) των 36, οι σύλλογοι της ευρωπαϊκής ελίτ θα παλέψουν για να πάρουν μία από τις οκτώ πρώτες θέσεις που εξασφαλίζουν απευθείας πρόκριση, ή αν αποτύχουν ένα εισιτήριο για τα play-off, φτάνοντας από την 9η στην 24η θέση, αφήνοντας τις 12 τελευταίες εκτός Ευρώπης.

    Μία διοργάνωση αξίας 16,16 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσα είναι η εκτιμώμενη αξία σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermark.

    H πιο ακριβή από τις 36 ομάδες, είναι η κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης του θεσμού με 15 τρόπαια-Ρεάλ Μαδρίτης, με εκτιμώμενη αξία 1,34 δισεκατομμύρια ευρώ, μπροστά από την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2023, Μάντσεστερ Σίτι (1,26 δις. ευρώ), ενώ το βάθρο συμπληρώνει η Άρσεναλ (1,17). Αυτές είναι οι τρεις ομάδες που η αξία τους υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο.

    Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, που κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση -ως φιλοξενούμενη- απέναντι στη Σέλτικ, είναι με 24.150.000 ευρώ, η ομάδα με τη χαμηλότερη αξία, ακολουθούμενη από τους Ελβετούς της Γιουνγκ Μπόις (62 εκατ. ευρώ) και τους Αυστριακούς της Στουρμ Γκρατς (67,9 εκατ.)

    Οι τέσσερις παίκτες με τη μεγαλύτερη εκτιμώμενη αξία, κοστολογούνται από 180 εκατ. ευρώ. Τρεις από αυτούς ανήκουν στην Ρεάλ Μαδρίτης, Κιλιάν Μπαπέ, Τζουντ Μπέλιγχαμ και Βινίσιους Τζούνιορ, ενώ στην «παρέα» τους είναι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρήτη: Αιματηρή συμπλοκή σε σχολείο στα Χανιά – Στο νοσοκομείο 17χρονος

    Βόρεια Μακεδονία: Το ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Βουλγαρίας – Aρνήθηκε να το παραλάβει

    Επιχείριση «Ασπίδες»: Το «Sounion» ρυμουλκήθηκε επιτυχώς σε ασφαλή περιοχή



    ΣΧΟΛΙΑ