• sports

    Basket League: Στους τελικούς και ο Παναθηναϊκός – Πρώτο τζάμπολ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη

    • NewsRoom
    Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Κώστας Σλούκας (Δ) μαρκάρεται από τον παίκτη του Άρη Λευτέρη Μποχωρίδη (Α), κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Άρης – Παναθηναϊκός για τον 2ο αγώνα των ημιτελικών των play off του πρωταθλήματος της Basket League

    (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)


    Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στο Game 2 τον Άρη, επικρατώντας αυτή τη φορά 80-65 στη Θεσσαλονίκη, «σκούπισε» τη δεύτερη σειρά των ημιτελικών κι ετοιμάζεται πλέον για τους μεγάλους τελικούς με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν τον εφετινό τίτλο, σε σειρά «best of 5» (στις τρεις νίκες) και τζάμπολ στο Game 1 την προσεχή Τετάρτη (5/6) στο ΟΑΚΑ, στις 21:15.

    Την Τρίτη (4/6) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου ενόψει των τελικών της Basket League, ενώ αναμένεται μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε κι επίσημα το πρόγραμμα με τις ώρες έναρξης των αγώνων (21:15 όλες τα ματς). Το τέταρτο και το πέμπτο παιχνίδι, εάν και εφόσον χρειαστούν, θα πραγματοποιηθούν στις 12/6 και 14/6.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών της Stoiximan Basket League

    -Game 1: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (05/06, 21:15, ΕΤ3)

    -Game 2: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (07/06, 21:15, ΕΤ3)

    -Game 3: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (10/06, 21:15, ΕΤ3)

    -Game 4: Θα οριστεί εάν χρειαστεί (12/06, 21:15, ΕΤ3)

    -Game 5: Θα οριστεί εάν χρειαστεί (14/06, 21:15, ΕΤ3)

    Η 3η θέση της τελικής κατάταξης της Basket League θα κριθεί σε έναν αγώνα μεταξύ των ηττημένων των ημιτελικών των Play Offs, δηλαδή ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Άρη. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», με ώρα έναρξης 21:15 και θα μεταδοθεί επίσης απ’ την ΕΤ3.

    Η νίκη του Παναθηναϊκού στο Αλεξάνδρειο

    Το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο είχε υψηλή ένταση και δυνατές μονομαχίες, με τους «πράσινους» να βρίσκουν τελικά ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας σε διψήφιες διαφορές, μέχρι το τελικό  85-60.

    Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό στη σημερινή αναμέτρηση οι Λεσόρ (15π, 7 ριμπ), Γκραντ (13π), Ναν (11π, 5 ριμπ, 5 ασίστ) και Γκριγκόνις (11π), ενώ για τον Άρη ξεχώρισαν Γκάλινατ και Ντε Σόουζα, οι οποίοι πέτυχαν από 12 πόντους.

    Στα πρώτα λεπτά του αγώνα και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, καθώς οι άμυνες ήταν ιδιαίτερα δυναμικές και οι επιθέσεις βεβιασμένες, με τον Άρη πάντως να φτάνει στο 11-9. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με μια δυναμική άμυνα κατάφερε μάλιστα να ολοκληρώσει μπροστά το πρώτο δεκάλεπτο, στο 15-13.

    Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει αποφασισμένος να παίξει ξανά δυναμική άμυνα. Ωστόσο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεκαλέπτου η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμπλήρωσετα πέντε φάουλ, με τον βασικό του σέντερ, τον Ντε Σόουζα, να φτάνει στα τέσσερα προσωπικά. Το σκορ παρέμεινε χαμηλό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χερι». Ο  Χουάντσο κατάφερε να βάλει το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από επτά άστοχα, κάνοντας το 22-25, με τον Γκάλινατ του Άρη να απαντά άμεσα, ισοφαρίζοντας. Λεσόρ και Γκραντ έκαναν το 25-30 για τονΠαναθηναϊκό, ενώ ο Χουάντσο ευστόχησε ξανά για τρεις, βάζοντας την ομάδα του για πρώτη φορά στο +6 (27-33). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Γκριγκόνις να ευστοχεί σε βολές για το 28-36, πριν δεχθεί τεχνική ποινή μετά τη λήξη, για έντονες διαμαρτυρίες.

    Ξεκινόντας το δεύτερο ημίχρονο, ο Παπαπέτρου έβαλε το πρώτο του καλάθι στο ματς, με τον ΠΑΟ να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (29-40).  Σλαφτσάκης και Τολιόπουλος μείωσαν σε 33-40 για τον Άρη, αλλά ο Ναν με νέο τρίποντο έκανε το  33-43. Ο Παναθηναϊκός με Μήτογλου και Γκραντ έφτασε στο 53-36 με τον Άρη να απαντά με σερί  8-2 και «ψαλιδίζοντας» τη διαφορά στο 44-55. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 49-60.

    Ο Άρης συνέχισε να είναι άστοχος στα τρίποντα και στην τέταρτη περίοδο, με την ομάδα να μένει σταδιακά από δυνάμεις. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά, με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 22 πόντους. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε  με το τελικό 65-80 υπέρ του ΠΑΟ.

    Διαβάστε επίσης

    Basket League: Πρώτος φιναλίστ των τελικών ο Ολυμπιακός, απέκλεισε το Περιστέρη του Σπανούλη

    Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης

    Σπανούλης: Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική στο προ-ολυμπιακό τουρνουά



    ΣΧΟΛΙΑ