• Κοινωνία

    Ζακ Κωστόπουλος: Καταδίκη κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζητεί ο εισαγγελέας και στο εφετείο – Τι είπε για τα 23 χτυπήματα

    Ο Ζακ Κωστόπουλος

    Ο Ζακ Κωστόπουλος


    Τα 23 χτυπήματα του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη στο κεφάλι του Ζάκ Κωστόπουλου ήταν εκείνα που οδήγησαν στο θάνατο του. Αυτή είναι η κρίση του εισαγγελέα του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που ζήτησε την καταδίκη τους, όπως και πρωτόδικα.

    Αγορεύοντας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος τόνισε:

    «Αν και οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις του επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι.

    Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

    Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο βιντοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις και χαρακτήρισε την επίθεση «σκηνικό λιντσαρίσματος».

    Όπως ανέφερε: «Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια.

    Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

    Κατά τους ιατροδικαστές, αιτία θανάτου ήταν «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες» ενώ «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων» ζήτησε η μητέρα του

    Ελεύθερος προσωρινά ο Χορταριάς που έχει καταδικαστεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου – Τι είπαν για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ



    ΣΧΟΛΙΑ