• Κοινωνία

    Ξέφυγε η κατάσταση στο Μπαγκλαντές: Πάνω από 130 νεκροί από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις


    Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπανγκλαντές ήρε τις περισσότερες από τις ποσοστώσεις στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, που πυροδότησαν μεγάλες διαδηλώσεις και βίαιες ταραχές στη χώρα, στις οποίες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Το τμήμα εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε απόφαση δικαστηρίου κατώτερης βαθμίδας που είχε επαναφέρει τις ποσοστώσεις, αποφασίζοντας ότι το 93% των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα θα είναι ανοικτό σε υποψηφίους με αξιοκρατικό τρόπο, χωρίς να ισχύουν ποσοστώσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα είχε καταργήσει το σύστημα ποσοστώσεων το 2018, αλλά το δικαστήριο κατώτερης βαθμίδας το επανέφερε τον περασμένο μήνα, πυροδοτώντας έντονες διαμαρτυρίες που κλιμακώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων. Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο ανεβάζει τον αριθμό τους σε 133.

    Δεν ήταν άμεσα σαφές πώς οι διαδηλωτές θα αντιδράσουν στην απόφαση αυτή.

    Διαβάστε επίσης

    Καιρός: Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

    Μπάμπης Βωβός: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο γνωστός κατασκευαστής και επιχειρηματίας

    Τρίπολη: Έρευνες της Αστυνομίας για ανθρωποκτονία με θύμα έναν 64χρονο



    ΣΧΟΛΙΑ