Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Wall Street: Με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα το άνοιγμα της Πέμπτης

Wall Street

Με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα κινείται στην πρώτη ώρα των συνεδριάσεων της Πέμπτης η Wall Street, έπειτα από την σημαντική πτώση που κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες την Τετάρτη.

Οι επενδυτές έδειξαν την προηγούμενη ημέρα την ανησυχία τους έπειτα από την αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων σε αρκετές πολιτείες του νότου αλλά και τις αποφάσεις σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϋ και Κονέκτικατ για επιβολή καραντίνας στους επισκέπτες. Το κλίμα επιβάρυνε η πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ύφεση.

Λίγο πριν την έναρξη των συνεδριάσεων της Πέμπτης, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νέων αιτήσεων για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας έφτασε τα 1,48 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως ο αριθμός θα διαμορφωνόταν στα 1,3 εκατομμύρια.

Περίπου τρία τέταρτα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones κινείται στις 25.476,66 μονάδες με άνοδο 0,12%, ο S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,02% στις 3.049,62 μονάδες ενώ πτώση 0,24% στις 9.885,57 μονάδες καταγράφει ο Nasdaq.