• Κοινωνία

    Βρετανία: Συνελήφθη σε νεκροταφείο ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με τη βαλλίστρα

    ο Κάιλ Κλίφορντ με την κόρη του Τζον Χαντ, Λουίζ

    ο Κάιλ Κλίφορντ με την κόρη του Τζον Χαντ, Λουίζ


    Η αστυνομία στο Λονδίνο συνέλαβε σε νεκροταφείο τον άνδρα που είναι ο δράστης δολοφονίας της συζύγου και των δύο κόρων του σχολιαστή του BBC.

    Όπως αναφέρει το Sky News, o 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ είναι στα χέρια των αρχών, αλλά χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

    Ο δράστης εντοπίστηκε στο Κοιμητήριο του Λαβέντερ Χιλ, στο Ένφιλντ, το οποίο δεν απέχει πολύ από την κατοικία του. Μετά τη σύλληψη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

    Είχε προηγηθεί πολύωρο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 26χρονου άνδρα, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να μην τον πλησιάζουν.

    Κατά την αστυνομία τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση σύλληψη, χωρίς όμως οι αστυνομικοί να χρειαστεί να τον πυροβολήσουν.

    Τα τρία θύματα του άνδρα ήταν η Κάρολ Χαντ, σύζυγος του σχολιαστή αθλητικών αγώνων Τζον Χαντ, και οι δύο κόρες τους, Λουίζ και Χάνα. Με τη Λουίζ είχε στο παρελθόν σχέση .

    Ο 26χρονος δολοφόνησε τις τρεις γυναίκες, 61, 28 και 25 ετών, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης (9/7) σε περιοχή κοντά στο Λονδίνο. Ο δράστης χρησιμοποίησε βαλλίστρα και πιθανόν και άλλα όπλα, σύμφωνα με τις αρχές.

    Φαίνεται ότι από την επίθεση του 26χρονου οι τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν βαρύτατα, πριν υποκύψουν λίγη ώρα αργότερα.

    Βίντεο με τις κινήσεις του δράστη

     

    Νωρίτερα την Τετάρτη δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον πρώην στρατιώτη Κάιλ Κλίφορντ να φεύγει από το σημείο της τριπλής δολοφονίας στο Χερτφορντσάιρ της Βρετανίας.

    Η Daily Mail δημοσίευσε βίντεο με τον ένοπλο δράστη, πρώην στρατιώτη και πρώην σύντροφο της 25χρονης Λουίζ. Στο βίντεο φαίνεται ο Κλίφορντ να φεύγει από το σπίτι των θυμάτων, αφού τις είχε δέσει και σκοτώσει, κουβαλώντας ένα μεγάλο αντικείμενο, τη βαλλίστρα, όπως τονίζει το βρετανικό μέσο, τυλιγμένο με ένα λευκό σεντόνι.

    Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο του 26χρονου και είχε ζητήσει από τους πολίτες να ενημερώσουν τις αρχές αν δουν τον Κλίφορντ, προειδοποιώντας τους να μην τον πλησιάσουν. Τον περιέγραφε ως επικίνδυνο και -ενδεχομένως ακόμα- οπλισμένο. Τα σχολεία της περιοχής είχαν μπει σε «lockdown», με τους δασκάλους να προτρέπουν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε κατευθείαν στο σπίτι.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαράλαμπος Βουρλιώτης: Νέα θητεία στην Αρχή για το Ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

    Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος, κέρδη 0,91% για τον Stoxx 600

    Εντυπωσιακές αλλαγές στον Κεραμεικό – Πλήρης αναβάθμιση



    ΣΧΟΛΙΑ