Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Βρετανία – Σάουθπορτ: Ανακοινώθηκε η ταυτότητα του 17χρονου που σκότωσε τα τρία κορίτσια

η Alice Dasilva Aguiar, εννέα ετών, η Elsie Dot Stancombe, επτά ετών και η Bebe King, έξι ετών είναι τα τρία θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στο Σάουπορτ που έχει σοκάρει τη Βρετανία Φωτ.: Merseyside Police

η Alice Dasilva Aguiar, εννέα ετών, η Elsie Dot Stancombe, επτά ετών και η Bebe King, έξι ετών είναι τα τρία θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στο Σάουπορτ που έχει σοκάρει τη Βρετανία Φωτ.: Merseyside Police

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός 17χρονου για τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναφορικά με την επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, που προκάλεσε σοκ σε όλη τη Βρετανία και οδήγησε σε δύο νύχτες βίαιων διαδηλώσεων.

Ο έφηβος δράστης δεν επιτρεπόταν να κατονομαστεί λόγω ηλικίας, όμως την Πέμπτη, κατά την εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου του Λίβερπουλ, ο δικαστής διέταξε να αρθεί η απαγόρευση δημοσιοποίησης στοιχείων.

Αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης είναι ο 17χρονος Άξελ Μουγκάνουα Ραντακουμπάνα. Κατά την εμφάνιση του στο δικαστήριο ο δικαστής διέταξε επιπροσθέτως να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη του, η οποία ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου. Ο 17χρονος, ο οποίος γίνεται 18 ετών σε μόλις 6 ημέρες, γεννήθηκε από γονείς με καταγωγή από τη Ρουάντα στο Κάρντιφ, προτού να μετακομίσει στο χωριό Μπανκς στο Λάνκασιρ.

Daily Mail και Telegraph έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που απεικονίζει τον 17χρονο Άξελ Μουγκάνουα Ραντακουμπάνα σε παιδική ηλικία

Την Τρίτη ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στην πόλη αυτή της βορειοδυτικής Αγγλίας μετά τη διασπορά ψευδών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ύποπτος για την επίθεση ήταν ένας ακραίος ισλαμιστής μετανάστης. Διαδηλωτές κατά των μεταναστών κατέφθασαν στην πόλη από άλλες περιοχές.

Χθες, Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σώστε τα παιδιά μας», «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας» και «Σταματήστε τις βάρκες» μαζί με ποδοσφαιρικά συνθήματα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι η επίθεση δεν συνδέεται με την τρομοκρατία και ότι ο ύποπτος έχει γεννηθεί στη Βρετανία καταρρίπτοντας έτσι τις εικασίες για την καταγωγή του.

Στη δημοσιότητα έδωσε η βρετανική αστυνομία τα ονόματα των τριών κοριτσιών ηλικίας 6,7 και 9 ετών που σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, ενώ 7 παιδιά που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Bebe King, έξι ετών, η Elsie Dot Stancombe, επτά ετών και η Alice Dasilva Aguiar, εννέα ετών είναι τα τρία θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στο Σάουπορτ που έχει σοκάρει τη Βρετανία. «Οι οικογένειές τους, οι οποίες υποστηρίζονται από ειδικούς αξιωματικούς, εξέδωσαν φωτογραφίες και ζήτησαν να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες – Χαμός στο ρινγκ: Ιταλίδα εγκατέλειψε μετά από χτυπήματα της intersex αντιπάλου

ΕΟΔΥ: Πάνω από 900 άτομα με κορωνοϊό στα νοσοκομεία – 38 θάνατοι σε μία εβδομάδα

Χ. Νασράλα: Ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση – Η Χεζμπολάχ δεν εμπλέκεται στην επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν