• Κοινωνία

    Βραζιλία: Τα επικρατέστερα σενάρια για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος

    • NewsRoom


    Τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος κοντά στο Σάο Πάολο στην Βραζιλία, που στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους, αναζητούν οι αρχές της χώρας.

    Σύμφωνα με βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και τα οποία βρίσκονται στα «χέρια» των αρμοδίων, το αεροσκάφος «ATR-72» αρχίζει να περιστρέφεται εκτός ελέγχου και να πέφτει πίσω από ένα σύμπλεγμα δέντρων κοντά σε σπίτια. Αμέσως μετά πυκνός καπνός «σκέπασε» την περιοχή.

    «Έκανε περιστροφή, αλλά δεν προχωρούσε» δήλωσε στο Reuters κάτοικος της περιοχής για να προσθέσει πως «λίγο μετά έπεσε από τον ουρανό και εξερράγη.

    Η προειδοποίηση για «σοβαρή πιθανότητα πάγου»

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightRadar24, είχε εκδοθεί προειδοποίηση για «σοβαρή πιθανότητα πάγου» σε υψόμετρο ανάμεσα στα 12.000 και τα 21.000 πόδια προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στα 17.000 πόδια λίγο πριν τη συντριβή του.

    Η προειδοποίηση αυτή, όπως εξηγεί σε άρθρο του το Sky News, αφορά σταγονίδια νερού που παγώνουν και συγκεντρώνονται στα φτερά και τους έλικες με αποτέλεσμα να προκαλέσουν προβλήματα στην απόδοση του αεροπλάνου μειώνοντας την ώθηση ή/και την άνωση και αυξάνοντας την τριβή.

    Από την πλευρά του ο διευθυντής αεροπορικών υπηρεσιών της Voepass δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αν και υπήρχαν προγνώσεις για πάγο, ήταν στα αποδεκτά πλαίσια για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Βραζιλίας, το αεροσκάφος που κατέπεσε «είναι πιστοποιημένο σε αρκετές χώρες για να πετάει σε συνθήκες παγοποίησης, σε αρκετές από τις οποίες η επίπτωση της παγοποίησης είναι πιο σοβαρή».

    Διαβάστε επίσης:

    Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Συνελήφθη 32χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα έξω από γήπεδο

    Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που διώκονται διεθνώς για εγκλήματα σε Γεωργία και Τσεχία

    Πάτρα: Βαν προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο τραυματίζοντας υπάλληλο καθαριότητας



    ΣΧΟΛΙΑ