Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Βόλος: Καθάρισε ο Παγασητικός από τα νεκρά ψάρια – Σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης (βίντεο)

Νεκρά ψάρια στον Βόλο

Καθάρισε πλέον από τα νεκρά ψαριά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου μετά από 10 μέρες και πλέον η περιοχή επιστρέφει στην κανονικότητα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαχείρισης της οικολογικής κρίσης που προκλήθηκε στον Παγασητικό από τη μαζική θνησιμότητα των ψαριών, συγκεντρώνοντας συνολικά 270 τόνους νεκρών ψαριών και καθαρίζοντας τις ακτές σχεδόν πλήρως.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου.

Σε ισχύ η απαγόρευση κολύμβησης

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι αναλύσεις του ΕΟΔΥ.

Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι η επιβάρυνση του νερού είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, ενώ μετά από την αποκατάσταση των παραλιών, θα αποφασιστεί και αν θα μπορούν να είναι προσβάσιμες από κολυμβητές.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 14χρονος σκότωσε δυο συμμαθητές και δυο καθηγητές του σε λύκειο της Τζόρτζια

Άστατος ο καιρός – Πιθανότητα για τοπικές βροχές

Νεκρά ψάρια: Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο νέος Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου