Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Την διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας για τα νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στον Παγασητικό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου.

Συγκεκριμένα, οι εικόνες που ήρθαν στην δημοσιότητα προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.

Παράλληλα θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους.

Η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.

Διαβάστε επίσης:
ΟΗΕ: «Παγκόσμιο SOS» για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στον Ειρηνικό
Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία