• Κοινωνία

    Βγενόπουλος -Θάνου: Ο Μπαρδακης αποφασίζει εάν θα επανεξεταστεί η μήνυση για απαίτηση χρημάτων από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου

    Κολάζ φωτογραφιών: Αριστερά ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεξιά η Βασιλική Θάνου

    Ανδρέας Βγενόπουλος – Βασιλική Θάνου


    Ο οικονομικός εισαγγελέας θα είναι τελικά εκείνος που θα αποφασίσει εάν η αποκάλυψη της φερόμενης συνομιλίας του αειμνήστου Ανδρέα Βγενόπουλου με την επιχειρηματία, θα γίνει η αιτία να ανασυρθούν από το αρχείο και να επανεξεταστούν οι καταγγελίες του για απαίτηση χρηματισμού της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου προκειμένου να «διευθετήσει» δικαστική υπόθεση του.

    Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η φερόμενη ηχογραφημένη συνομιλία, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετούσε εάν χωρεί παρεμβάσεως της.

    Τελικά, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεώργιος Σκιαδαρέσης, έκρινε ότι μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για την τύχη της αρχειοθετημένης έγκλησης του επιχειρηματία είναι ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

    Έτσι, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Χρήστο Μπαρδάκη, προκειμένου να αξιολογήσει, όπως λένε εισαγγελικές πηγές «το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα».

    Θα μελετήσει δηλαδή αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση.

    Στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισημαίνεται ότι «αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του».

    Στην ηχογραφημένο απόσπασμα φέρονται να συνομιλούν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και επιχειρηματίας που υποστηρίζει ότι είναι φίλη της τότε πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

    Η επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι μεταφέρει αίτημα της κα Θάνου για χρηματισμό με τη μέθοδο του «βιβλίου» , ώστε να μεσολαβήσει για τη μη έκδοση δύο στενών συνεργατών του επιχειρηματία, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

    Η Βασιλική Θάνου αρνείται κάθε εμπλοκή και μιλά για πρωτοφανή εκστρατεία συκοφάντησης. Μάλιστα έχει προαναγγείλει μηνύσεις και αγωγές αποζημίωσης σε βάρος όσων επιχειρούν να την εμπλέξουν στην υπόθεση.

    Διαβάστε επίσης

    Θύελλα εναντίον του Τσίπρα από το ηχητικό ντοκουμέντο για τον «εκβιασμό» του Βγενόπουλου από τη Θάνου – Εξηγήσεις και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητούν ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και πολιτικά πρόσωπα

    Βασιλική Θάνου: Δεν δέχθηκα ποτέ να συγκαλύψω τη διαφθορά

    Υπόθεση Βασιλικής Θάνου: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάσυρσης της μήνυσης Βγενόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ