• Κοινωνία

    Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πνιγμός εντός ύδατος» η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή

    • NewsRoom
    Τζορτζ Μπάλντοκ

    Τζορτζ Μπάλντοκ


    Υπήρξε επιβεβαίωση των αρχικών εκτιμήσεων για τα αίτια θανάτου του άτυχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, καθώς η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του 31χρονου άσου έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «πνιγμό εντός ύδατος», αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

    Η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οποιασδήποτε άλλης αιτίας που μπορεί να συνέβαλε στο τραγικό περιστατικό.

    Από την πρώτη στιγμή, οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του άτυχου αθλητή είχαν διατυπώσει την άποψη ότι πρόκειται για πνιγμό, καθώς υπήρχαν σαφή σημάδια: μακροσκοπικά είχαν εντοπίσει αφρώδεις μικροφυσαλίδες, ένδειξη ότι ο Μπάλντοκ είχε καταπιεί νερό όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, εξηγώντας έτσι τις συνθήκες του θανάτου του.

    Παράλληλα, το σώμα του δεν παρουσίαζε εξωτερικά τραύματα, σημάδια ή μώλωπες που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν εμπλοκή τρίτου ατόμου ή βίαιη συμπεριφορά. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν πλήρως την αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή, που από την πρώτη στιγμή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

    Η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και κυρίως την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας, όπου ο άτυχος ποδοσφαιριστής ήταν ενεργό μέλος τα τελευταία δύο χρόνια.

    Η διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στον πνιγμό συνεχίζεται, με την οικογένειά του και τους συναθλητές του να περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να κλείσει πλήρως το κεφάλαιο των ερωτημάτων γύρω από τον πρόωρο χαμό του.

    Οι φίλοι και συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό, όπως και η σύζυγός του, που βρισκόταν στην Αγγλία κατά την τραγική στιγμή, παραμένουν σε σοκ, ενώ η νεκροτομή ήταν το επόμενο βήμα για να πέσει φως στις συνθήκες του θανάτου του Μπάλντοκ.

    Διαβάστε επίσης:
    Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σκιαγραφεί τη νεανική παραβατικότητα

    Τέλης Μυστακίδης: Ισχυροποιεί την θέση του στη ναυτιλία μέσω της Union Maritime

    To μεγάλο Dacia!



    ΣΧΟΛΙΑ