Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Τσεχία: Η αστυνομία της χώρας διεξάγει έρευνα για ομάδες «κυνηγών παιδόφιλων»

ΥΠΕΞ Τσεχίας για δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτη η απειλή κατά της Ελλάδας

Η αστυνομία της Τσεχίας γνωστοποίησε σήμερα σε ανακοίνωση της ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος διαφόρων ομάδων νέων, που εντοπίζουν παιδόφιλους στο διαδίκτυο, προκειμένου στη συνέχεια να τους επιτεθούν ή να τους εκβιάσουν.

Υποδυόμενοι τα παιδιά, αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι «κυνηγοί παιδόφιλων» έρχονται σε επαφή με παιδόφιλους μέσω του διαδικτύου, ανταλλάσσουν συχνά υλικό πορνογραφικού περιεχομένου μαζί τους και τους προτείνουν να συναντηθούν.

«Στο πρώτο ραντεβού, η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη ή απειλεί τα σεξουαλικά αρπακτικά, τους επιτίθεται ή τους εκβιάζει», δήλωσε ο Γιάκουμπ Βίντσαλεκ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, σε ένα δελτίο Τύπου.

«Τραβάνε βίντεο με τη συνάντησή τους και κατόπιν τα ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε ότι η αστυνομία της Τσεχίας ερευνά την υπόθεση αυτή σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή αστυνομία Europol. Πρόσθεσε ότι παρόμοιες ομάδες έχουν εντοπιστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Αυτές οι ομάδες κυνηγών παιδόφιλων παρουσιάζονται ως αυτοαποκαλούμενοι προστάτες της κοινωνίας και αποδίδουν μόνοι τους δικαιοσύνη», δήλωσε ο Βίντσαλεκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία ερευνά αυτές τις ομάδες για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ άλλων κλοπές και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε σουπερμάρκετ

Ευρωαγορές: Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα ο Stoxx 600 – DAX και CAC 40 έσβησαν τις απώλειες του sell-off

Ρωσία: Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα δέχθηκε επίθεση από τους υποστηρικτές του πολέμου για δηλώσεις του