• Κοινωνία

    Τρίπολη: «Έβαζα φωτιές γιατι μου άρεσε να βλέπω τους πυροσβέστες» είπε η 44χρονη εμπρηστής

    • NewsRoom
    Ένας πυροσβέστης μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα με τον αριθμό κλήσης 199


    «Έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τους πυροσβέστες», φέρεται να ανέφερε στην απολογία της  η 44χρονη που συνελήφθη τη Δευτέρα στην Τρίπολη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση.

    Στη 44χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή. Ωστόσο, με βάση τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα θα αναγκαστεί να εκτίσει κανονικά 2 μήνες στη φυλακή, ενώ της επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι παραπάνω φωτιές έκαψαν πολύ μικρές εκτάσεις, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και τις αντιμετώπισαν, προτού πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

    Παράλληλα, στη σύλληψη ενός άνδρα 51 ετών προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, ως υπαιτίου πρόκλησης τριών πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτική έκταση σε οικισμό του δήμου Δοξάτου, στην Δράμα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική «συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης τριών πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση (στις 24, 25 και 26 Αυγούστου 2024), στον οικισμό Υψηλόν, της Τ.Κ. Κυργίων, του δήμου Δοξάτου στην Δράμα και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25 ευρώ».

    Ο 51χρονος οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με εκτιτέα ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

    Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, σε 31 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, οι 24 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά .

    Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

    Διαβάστε επίσης

    Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν διερωτάται για την υψηλή επιδότηση για τη βενζίνη

    ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις κλείνει την ψαλίδα με τον Τραμπ σε δημοσκόπηση για θέματα οικονομίας και εγκληματικότητας

    Μεξικό: αποφάσισε να «παγώσει» τις σχέσεις με την αμερικάνικη πρεσβεία



    ΣΧΟΛΙΑ