Aνείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Κύπρο καθώς νεαρό ζευγάρι με τα τρία μικρά παιδιά του κάηκαν ζωντανοί μετά από φωτιά σε οροφοδιαμέρισμα στον Άγιο Νικόλαο Λεμεσού.

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο, άμεσα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά αλλά οι προσπάθειές τους να μπουν στην οικία όπου διέμενε η οικογένεια απέβησαν άκαρπες. Οι ένοικοι των άλλων οροφοδιαμερισμάτων του κτήριο κατάφεραν να εξέλθουν έγκαιρα, προτού επεκταθεί η φωτιά.

1

Ωστόσο, ο 35χρονος πατέρας, η 33χρονη μητέρα και τα τρία παιδιά τους ηλικίας 7, 3 και 2 ετών, που ζούσαν στο δεύτερο όροφο δεν πρόλαβαν όπως φάνηκε μετά

Πολύ αργότερα και μετά το σβήσιμο της φωτιάς ανακαλύφθηκαν οι σοροί των άτυχων ενοίκων. Η σκηνή αποκλείστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η οποία έφτασε με τρία οχήματα και μια υδραυλική πλατφόρμα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η φωτιά είχε επεκταθεί.

Μέρος της οικίας, κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ήταν κατασκευασμένο με σκελετό και τοιχοποιία και μέρος της με γυψοσανίδες. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Όπως ανέφεραν στη Cyprus Times συγγενείς, η οικογένεια είχε ανάψει ηλεκτρική θερμάστρα στο σαλόνι για να ζεσταίνεται το σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας. H διενέργεια των νεκροτομών αναμένεται να αρχίσει από σήμερα.

 Κατά πληροφορίες, συγγενείς που διαμένουν στο υπόλοιπο κτίριο άκουσαν θόρυβο και αντιλήφθηκαν τις φλόγες που έζωσαν το διαμέρισμα των θυμάτων.

Με το που έγινε αντιληπτή η φωτιά επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του φλεγόμενου υποστατικού προκειμένου να σώσουν την άτυχη οικογένεια, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν αφού καπνός και φλόγες είχαν «τυλίξει» το υποστατικό.

«Μύριζε φωτιά, βγήκα πάνω, κλώτσησα το γυαλί, που ήταν σπασμένο από τη φωτιά, δεν μπορούσα να μπω μέσα καθώς ερχόταν η φωτιά πάνω μου. Βγήκα στα κεραμίδια είχε καπνούς και φωτιές. Είχαν αγοράσει ηλεκτρική σόμπα πρόσφατα για περισσότερη ασφάλεια από την προηγούμενη. Είπαμε στους πυροσβέστες πως είναι μέσα 5 άτομα» αφηγείται μάρτυρας.

Άλλο πρόσωπο, έσπασε την πόρτα, έτρεξε να φέρει νερό και κάλεσε την Πυροσβεστική.

Ήταν όμως αργά καθώς η οικογένεια φαίνεται να είχε παγιδευτεί στις φλόγες, ενώ δεν αποκλείεται να είχαν λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις και έτσι να μην μπορούσαν να αντιδράσουν.

Η φωτιά πιθανόν ξεκίνησε από ηλεκτρική θερμάστρα
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, η ηλεκτρική θερμάστρα ήταν τοποθετημένη στο σαλόνι. Οι γονείς με το ένα παιδάκι κοιμούνταν στο ένα δωμάτιο και στο δεύτερο δωμάτιο κοιμούνταν τα άλλα δύο παιδάκια.

Η ηλεκτρική θερμάστρα αγοράστηκε πρόσφατα από την οικογένεια, για μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως είπε συγγενής των θυμάτων.

Για μία τραγική υπόθεση έκανε λόγο και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου που έκανε δηλώσεις στη σκηνή.

Ερωτηθείς κατά πόσον η φωτιά ξέσπασε από τη σόμπα είπε «αναμένουμε από τους ειδικούς και ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία και δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο στο παρόν στάδιο».

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή από τις αρχές ενώ στο σημείο συνεχίζονται έρευνες για τα ακριβή αίτια πρόκλησης της τραγωδίας. Στις έρευνες συμμετείχε και η ΥΠΕΓΕ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν στις 04:08 οι πυροσβεστικοί σταθμοί Λεμεσού με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και τηλεσκοπικού βραχιονοφόρου οχήματος, για την πυρκαγιά σε οικία στον 2ο όροφο οικοδομής με ισόγειο στη Λεμεσό.

Μέρος της οικίας είναι κατασκευασμένο με σκελετό και τοιχοποιία και μέρος της με γυψοσανίδες. Η πυρκαγιά στην οικία κατά την άφιξη της ΠΥ ήταν σε πλήρη επέκταση και σε όλους τους χώρους της, συνεχίζει ο κ. Κεττής.

Έγινε, λέει, άμεση επέμβαση των μελών της ΠΥ με χρήση αναπνευστικών συσκευών και σωλήνων νερού για κατάσβεση της πυρκαγιάς και παράλληλα έλεγχος για παγιδευμένα άτομα. Εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν οι σοροί της πενταμελούς οικογένειας, συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Ζητά τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού απέναντι στη Ρωσία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Προληπτικά μηνύματα 112 σε Ιθάκη, Λευκάδα, Κεφαλονιά Ζάκυνθο, Δυτική και τη Νότια Πελοπόννησο

Διπλή Ανάπλαση: Στην ΑΕΠ Ελαιώνας η πλήρης χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού Α.Ο. – Το καλοκαίρι η οικοδομική άδεια