Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 14 σοροί – Συνεχίζεται η ανάσυρση πτωμάτων

Πυροσβέστες και διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Καθώς οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται, η αγωνία των συγγενών των θυμάτων αυξάνεται ραγδαία. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 14 σοροί που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του τρένου.

Οι συγγενείς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναμένεται να παραλάβουν τις σορούς των νεκρών, αφού ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες. Η αστυνομία της Λάρισας έχει αναλάβει να ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων με προσωπικά τηλεφωνήματα στον καθένα για την ταυτοποίηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται η ανάσυρση πτωμάτων από τον χώρο του δυστυχήματος.

Η ταυτοποίηση γίνεται με δύο τρόπους:

-με τη μέθοδο της αυτοψίας και

-me test DNA.

Η αστυνομία Λάρισας είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των συγγενών των θυμάτων για να παραλάβουν τα πτώματα των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχουν 57 σοροί και 10 σακούλες με πτώματα που ανέσυραν οι διασώστες.

Διαβάστε περισσότερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό ήταν το σημείο όπου έγινε η αλλαγή στο κλειδί – Βίντεο ντοκουμέντο