• Κοινωνία

    Τραγωδία στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα 7 υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ για τη διαρροή των ηχητικών

    Κατεστραμμένα βαγόνια των τρένων που συγκρούστηκαν έξω από τη Λάρισα /ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

    Κατεστραμμένα βαγόνια των τρένων που συγκρούστηκαν έξω από τη Λάρισα /ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ


    Επτά υψηλόβαθμα στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα για τη διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

    Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον διευθύνοντα σύμβουλο, στελέχη και υπαλλήλους του Οργανισμού για τα οποία φέρεται να προέκυψαν ενδείξεις κατά την εισαγγελική έρευνα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

    Φέρονται δηλαδή να συμμετείχαν από κοινού στη δημοσιοποίηση των συνομιλιών που καταγράφηκαν τη νύχτα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

    Η κατηγορία για την οποία οι 7 κλήθηκαν σε ανωμοτί καταθεση είναι πλημμέλημα.

    Καμία ποινική ευθύνη για το μοντάζ

    Αντίθετα, καμία ποινική ευθύνη δεν προέκυψε κατά την εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση για τα μονταρισμένα ηχητικά που δημοσιοποιήθηκαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για νομικούς λόγους, αυτό το σκέλος δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά, καθώς δεν προκύπτει ότι προκλήθηκε σοβαρή έννομη συνέπεια.

    Κι αυτό γιατί η Δικαιοσυνη και συγκεκριμένα ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας που έρευνα την υπόθεση, είχε από την αρχή το σύνολο των ηχητικών καταγραφών, χωρίς να είναι μονταρισμένα.

    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες.

    Ειδικότερα για να αποδοθεί ευθύνη, κατά τον νόμο, η δημοσιοποίηση πρέπει να βλάπτει το κράτος ή κάποιον άλλον, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προέκυψε.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» Βουρλιώτη η οικονομική ζωή του τοπογράφου

    Βουλή: Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη- Ζωής Κωνσταντοπούλου για Τέμπη

    Στη Βουλή η νέα δικογραφία για τα Τέμπη – Στρέφεται και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ