Γιάννης Γιάχος
Σε ηλικία μόλις 47 ετών έφυγε από τη ζωή ο Executive Pastry Chef Γιάννης Γιάχου. Την είδηση έκανε γνωστή ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος ήταν συγγενής του Γιάχου.
Το τραγικό είναι ότι ο 47χροβος σεφ πέθανε από ανακοπή καρδιάς, μία ημέρα μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Ο Γιάχος στρεσαρίστηκε την ημέρα του τελικού και η καρδιά του δεν άντεξε.
Μέσα από ανάρτηση που έκανε στα social media ο γνωστός κωμικός που ήταν εξάδερφος με τον γνωστό ζαχαροπλάστη, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του chef. Ο Γιάννης Γιάχος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της γαστρονομίας έχοντας σπουδές και εξειδικεύσεις στην Ελλάδα και την Ελβετία.
Συνεργάστηκε με διάφορα φημισμένα ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία, όπως το ζαχαροπλαστείο Όσκαρ στα Νέα Λιόσια, το Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, το Norida Hotel στην Κω, το Grand Resort Cape Sounio και το Intercontinental Hotel.
Από το 1999 έως το 2004 εργάστηκε ως Pastry Sous Chef και αργότερα ως Executive Pastry Chef στο ξενοδοχείο Pentelikon στην Κηφισιά.
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας δημοσίευσε μια φωτογραφία του pastry chef αναφέροντας, «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε».
Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από το χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ήταν ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι, όπου ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του. Το 1986, αποτελεί πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, εως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.
Ο chef μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στον Πόρο, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ενώ πρόσφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Από το 2014, ανέλαβε τη θέση του Pastry Chef στις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Beach Hotel.