Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά – Απεργία κήρυξαν οι λιμενεργάτες

Ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του αργά χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, όταν εγκλωβίστηκε στις ράγες και χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη της προβλήτας ΙΙ, «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Ένωση Λιμενεργατών αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, που ξεκίνησε χθες στις 11 μ.μ. και θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, με ανακοίνωση της καταγγέλλει το «ιδιότυπο καθεστώς ελεύθερης οικονομικής ζώνης που έχει εγκαθιδρύσει η κινέζικη Cosco, με τις πλάτες και την πολιτική στήριξη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ωμή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων και ελέγχων στους εργασιακούς χώρους και τη μη τήρηση των κανόνων για την προστασία και ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων».

Επίσης, η ΠΕΝΕΝ, τονίζει: «Πάνω σε αυτό το αντιδραστικό καθεστώς οικοδομείται η συνεχής επιχειρηματική επέκταση και γιγάντωση της Cosco στον Πειραιά.

Το θανατηφόρο δυστύχημα που στοίχισε σήμερα την ζωή ενός εργαζόμενου αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να διαφημίζουν νυχθημερόν τις ‘εμβληματικές επενδύσεις’ και να δίνουν ‘γη και ύδωρ’ να αυξάνονται και να μεγεθύνονται τα κέρδη των ξένων και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Το νέο εργατικό έγκλημα φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους να εντείνουν τον αγώνα τους για την λήψη άμεσων ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους δουλειάς και τον ουσιαστικό ρόλο των συνδικάτων στην τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων για την προστασία της εργασίας και της ζωής των εργαζομένων.

Να γίνει δεκτή η δίκαιη απαίτηση των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη και κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος Βακόνδιος: Δεν υπάρχει καμία παρατήρηση για το λιμάνι του Λαυρίου