Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί από τη διπλή χιονοστιβάδα

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από δύο χιονοστιβάδες που επέπεσαν στο ίδιο σημείο, η πρώτη χθες και η δεύτερη σήμερα, όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες αναζητώντας επιζώντες.

Σύμφωνα με τις αρχές, 33 διασώστες έχασαν τη ζωή τους, 53 τραυματίστηκαν και αρκετοί άλλοι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων πιθανόν να μεγαλώσει. Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.

Οι διασώστες είχαν φτάσει από χθες στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την πρώτη χιονοστιβάδα που έθαψε μέχρι και ένα minibus. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη. Στη συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Ωστόσο, οι έρευνες είχαν διακοπεί τη νύκτα για λόγους ασφαλείας και ξεκίνησαν σήμερα το πρωί,με τη δεύτερη χιονοστιβάδα να χτυπάει την περιοχή το μεσημέρι.