Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Τηλεφωνικές υποκλοπές: Κλήση σε 2 υπόπτους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Άρειος Πάγος

Άρειος Πάγος

Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στην έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, σχεδόν 2 χρόνια μετά τις πρώτες καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Ζήσης κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση 2 πρόσωπα, ως ύποπτα για τα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι ιδιότητες των 2 υπόπτων δεν έχουν διευκρινίζονται από δικαστικές πηγές. Φέρονται ωστόσο ήδη να έχουν προσέλθει στο εισαγγελικό γραφείο και να έχουν πάρει προθεσμία για να δώσουν τις εξηγήσεις τους την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη έρχεται στο φως μία ημέρα μετά την εμφάνιση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη δεν βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που έχουν την ιδιότητα του υπόπτου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι  χθες ο κ.Δημητριάδης κατέθεσε επί 2ωρο στον κ.Ζήση ως απλός μάρτυρας.

Κατά πληροφορίες ο κατάλογος των υπόπτων που μόλις άνοιξε με την κλήση των 2 πρώτων εμπλεκομένων θα διευρυνθεί καθώς αναμένεται να κληθούν σε εξηγήσεις κι άλλα πρόσωπα.

Η εισαγγελική έρευνα φαίνεται πλέον πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Ο κ. Ζήσης έχει εξετάσει περίπου 40 μάρτυρες, έχει λάβει απαντήσεις από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής από αλλοδαπές αρχές ενώ αναμένει και το πόρισμα των 2 ειδικών πραγματογνωμόνων παρουσία των οποίων έκανε πρόσφατα τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης

Υποκλοπές: Κατέθεσε για τις υποκλοπές στον Άρειο Πάγο ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Υποκλοπές: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ΕΥΠ από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο της ψηφιακής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης