• Κοινωνία

    Τηλεφωνικές υποκλοπές: Κλήση σε 2 υπόπτους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Άρειος Πάγος

    Άρειος Πάγος


    Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στην έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, σχεδόν 2 χρόνια μετά τις πρώτες καταγγελίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Ζήσης κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση 2 πρόσωπα, ως ύποπτα για τα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

    Οι ιδιότητες των 2 υπόπτων δεν έχουν διευκρινίζονται από δικαστικές πηγές. Φέρονται ωστόσο ήδη να έχουν προσέλθει στο εισαγγελικό γραφείο και να έχουν πάρει προθεσμία για να δώσουν τις εξηγήσεις τους την επόμενη εβδομάδα.

    Η εξέλιξη έρχεται στο φως μία ημέρα μετά την εμφάνιση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη δεν βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που έχουν την ιδιότητα του υπόπτου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι  χθες ο κ.Δημητριάδης κατέθεσε επί 2ωρο στον κ.Ζήση ως απλός μάρτυρας.

    Κατά πληροφορίες ο κατάλογος των υπόπτων που μόλις άνοιξε με την κλήση των 2 πρώτων εμπλεκομένων θα διευρυνθεί καθώς αναμένεται να κληθούν σε εξηγήσεις κι άλλα πρόσωπα.

    Η εισαγγελική έρευνα φαίνεται πλέον πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

    Ο κ. Ζήσης έχει εξετάσει περίπου 40 μάρτυρες, έχει λάβει απαντήσεις από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής από αλλοδαπές αρχές ενώ αναμένει και το πόρισμα των 2 ειδικών πραγματογνωμόνων παρουσία των οποίων έκανε πρόσφατα τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΥΠ.

    Διαβάστε επίσης

    Υποκλοπές: Κατέθεσε για τις υποκλοπές στον Άρειο Πάγο ο Γρηγόρης Δημητριάδης

    Υποκλοπές: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ΕΥΠ από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο της ψηφιακής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης



    ΣΧΟΛΙΑ