• Κοινωνία

    Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

    • NewsRoom
    καιρός


    Έως 30 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος την Κυριακή του Πάσχα, παραπέμποντας σε καλοκαιρινό καιρό, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

    Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μαρουσάκης διευκρινίζει ότι παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν αρκετές ημέρες μέχρι το Πάσχα για να υπάρχει σαφής εικόνα αναφορικά με τον καιρό, υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι αναμένεται να έχουμε «ισχυρή θερμή εισβολή».

    «Εκείνες τις ημέρες μια ισχυρή θερμή εισβολή θα λάβει χώρα προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί αρκετά θερμός με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν τον υδράργυρο να ‘φλερτάρει’ με τους 30 βαθμούς Kελσίου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

    Σημειώνει δε, πως είναι πολύ πιθανό αυτή η ισχυρή θερμή εισβολή να συνοδευτεί και από αφρικανική σκόνη.

    «Έτσι η Μεγάλη Εβδομάδα ενδέχεται να κυλήσει με πολλή ζέστη, αφρικανική σκόνη και αραιές συννεφιές, ενώ Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση με ψυχρότερες αέριες μάζες να μας επισκέπτονται από την κεντρική Ευρώπη που ίσως δώσουν μπόρες σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού τις απογευματινές ώρες», καταλήγει.

    Διαβάστε επίσης:

    Πελώνη: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το Πάσχα – Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση

    Ανησυχία στο Μαξίμου για τα κορονοπάρτι – Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό»

    Πασχαλινά δώρα 2021: Καλύτερο δώρο από τη χαρά των παιδιών δεν υπάρχει!



    ΣΧΟΛΙΑ