ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο γιατροί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 55χρονου ασθενούς.
Ο άτυχος άνδρας, από περιοχή της Έδεσσας, είχε απευθυνθεί τον Ιούλιο του 2016 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τραυματισμό που υπέστη στο χέρι του με αλυσοπρίονο, κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών.
Αφού έγινε ο προεγχειρητικός έλεγχος, υποβλήθηκε σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, αλλά με το τέλος της επέμβασης εξέπνευσε. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ισχαιμική καρδιοπάθεια, την οποία, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν είχαν διαγνώσει οι γιατροί εξετάζοντας προεγχειρητικά το θύμα.
«Παρέλειψαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή τους. Στους δύο γιατρούς, ο πρώτος καρδιολόγος κι ο δεύτερος αναισθησιολόγος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και τρίτος γιατρός, χειρούργος ορθοπεδικός, ο οποίος κρίθηκε αθώος.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 8 Μαϊου, αντί της Πρωτομαγιάς
Τραγωδία στο Μάτι: Ποινικές ευθύνες για 5 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής βλέπουν οι δικαστές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο «τιμητής» των αδικιών – Το Πάσχα η τελευταία του δημόσια παρέμβαση (live εικόνα από το Βατικανό)
- ΣΥΡΙΖΑ για την 21η Απριλίου: Αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης της Δημοκρατίας
- Τασούλας για το πραξικόπημα της 21η Απριλίου: Υποχρέωση μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τους θεσμούς
- Goal από Ιταλία και Ισπανία
