• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Διάσπαρτες εστίες στον Τρίλοφο, ένας πυροσβέστης στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα- Eπιτόπου ο ΥΜΑΘ(upd)

    φωτιά στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Τριλόφου και Πλαγιαρίου

    φωτιά στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Τριλόφου και Πλαγιαρίου


    Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Στη βελτίωση της εικόνας συνετέλεσε ότι κόπασαν οι άνεμοι, αλλά και ενισχύθηκαν τα μέσα πυρόσβεσης, τόσο τα εναέρια (πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα) όσο και τα επίγεια μέσα.

    Προληπτικά έγιναν εκκενώσεις κατοικιών, ενώ κατά πληροφορίες οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά σε ένα σπίτι, που φαίνεται πως δεν κατοικείται.

    Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε.

    Στον Τρίλοφο μετέβη ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Κλειστός παραμένει ο δρόμος της Νέας Μηχανιώνας προς Τρίλοφο, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τη Μουδανιών.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική «η πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η 3η κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή, εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις» και «γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής». «Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες», αναφέρεται.

    Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση σε ρέμα, ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

    Νωρίτερα, σε αυλές σπιτιών έφτασαν οι φλόγες από την πυρκαγιά στον Τρίλοφο. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλησίον της ίδιας περιοχής οι πυροσβεστικές δυνάμεις την ίδια χρονική στιγμή, αντιμετώπιζαν άλλη μια πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο την οποία και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο.

     

    Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική:

    «Πολύ δύσκολη η σημερινή ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της ξηρασίας και των ισχυρών κατά τόπους ανέμων.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν εκδηλωθεί 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 44 από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή 4 πυρκαγιές.

    Η πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η 3η κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή, εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

    Γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής. Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές.

    Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

    Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλησίον της ίδιας περιοχής οι πυροσβεστικές δυνάμεις την ίδια χρονική στιγμή, αντιμετώπιζαν άλλη μια πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο την οποία και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο.

    Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ποίσσες στην νήσο Κέα. Εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112 αρχικά για την ενημέρωση και στη συνέχεια για την απομάκρυνση των κατοίκων, από τις περιοχές, Καστελάκια και Κούνδουρο προς Ποίσσες.

    Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομαντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

    Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών.

    Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

    Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση.»

    Ήχησε το 112

    Στο μεταξύ, ήχησε το 112 για την φωτιά ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι, οπου ζητείται από τους κατοικους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Μηχανήματα έργου βρίσκονται στο σημείο και ανοιγουν αντιπυρικές ζώνες.

    Thestival.gr Φωτιά στο Πλαγιάρι

    Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει κληθεί στην περιοχή, καθώς πυροσβέστης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία πληρώματος για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Μπουλαξής (ΑΔΜΗΕ): Διαφανές πλαίσιο περικοπών και αποζημιώσεων για αποδοτικότερη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς

    Intrum: Ανοδική πορεία μεγεθών το β’ τρίμηνο

    Παύλος Μαρινάκης απαντά μέσω Tik Tok στον Κασσελάκη για την 6ημερη εργασία: Ανακυκλώνει ένα ψέμα



    ΣΧΟΛΙΑ