• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Έπεσε ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

    • NewsRoom

    Φοιτητικές εστίες ΑΠΘ


    Το ένα από τα δύο ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έπεσε με κρότο και σφήνωσε μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου. Έτυχε, ευτυχώς, να μην είναι κάποιος μέσα…

    Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όταν το ασανσέρ που βρίσκεται στο κτήριο Γ της Β πτέρυγας χάλασε και ολίσθησε με ελεύθερη πτώση, σταματώντας μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου.

    Οι φοιτητές περιγράφουν ότι άκουσαν μετά τις 9 τη νύχτα έναν συνεχόμενο θόρυβο, σαν κάτι να πέφτει, με συνέπεια να τρανταχτεί όλο το κτήριο.

    «Είδαμε καπνούς επειδή το σύστημα του ασανσέρ είναι πάνω από τον 8ο όροφο. Ήρθε η Πυροσβεστική και ρωτήσαμε μήπως είναι κάποιος εγκλωβισμένος γιατί το ασανσέρ σταμάτησε μεταξύ τρίτου και τέταρτου. Είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο. Επίσης σταμάτησε και η λειτουργία του δεύτερου ασανσέρ», είπε στο voria.gr η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια φαρμακευτικής, και συνέχισε: «Αν ήταν κάποιος μέσα στον ανελκυστήρα θα είχε τραυματιστεί, μπορεί να είχε γίνει και το χειρότερο. Δεν γίνεται να παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή μας επειδή δεν θέλουν να δώσουν χρήματα ώστε να φτιαχτούν τα ασανσέρ».

    Σύμφωνα με την οικότροφο, τα προβλήματα με τους ανελκυστήρες κρατούν πολλά χρόνια και επισημαίνει: «Είμαι τέσσερα χρόνια στις εστίες και κάθε μήνα χαλάνε τα ασανσέρ. Τα κάνουν απλά μία συντήρηση, αλλά δεν αρκεί. Ως φοιτητές προσπαθούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, γιατί φοβόμαστε μέχρι και να μπούμε στο ασανσέρ. Και τα παιδιά και οι καθαρίστριες».

    Από το πρωί οικότροφοι έχουν συγκεντρωθεί στο φουαγιέ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημογραφικό – SOS: Σε 25 χρόνια στα 7,5 εκατ. ο ελληνικός πληθυσμός – Χωριά δεν έχουν καταγράψει μία γέννηση χρόνια τώρα!

    Υπό εξέταση η καταβολή «επιταγή ακρίβειας» και σε 930.000 χαμηλοσυνταξιούχους

    Cenergy: Ξεκινάει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ – Στα 9,86 ευρώ η τιμή διάθεσης



    ΣΧΟΛΙΑ