Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Απάτη με κρυπτονομίσματα μέσω Λιθουανίας – Πώς «ξάφρισαν» 250.000 ευρώ από άνδρα

Απάτη-μαμούθ με φόντο υποσχόμενα κέρδη από την επένδυση σε κρυπτονομίσματα πραγματοποίησαν δύο ημεδαποί 28 και 32 ετών όπως διαπίστωσαν έπειτα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας αστυνομικοί της προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι δύο νεαροί, μαζί έναν ακόμα συνεργό, τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, προσπαθούσαν να αλιεύσουν θύματα ώστε να αποσπάσουν με το πρόσχημα επενδύσεων κρυπτονομισμάτων μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με το voria.gr διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, πως οι δράστες παίζοντας τους υπαλλήλους εταιρείας αγοραπωλησίας – διαχείρισης κρυπτονομισμάτων έπεισαν με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και την αθέμιτη απόκρυψη αληθινών γεγονότων έναν ημεδαπό άνδρα να καταθέσει τμηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τραπεζικό λογαριασμό στη Λιθουανία το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου το ποσό των 249.770 ευρώ για υποτιθέμενη επένδυση σε κρυπτονόμισμα.

Μάλιστα οι δράστες δεν έμειναν εκεί και επιχείρησαν να αποσπάσουν συνολικό ποσό 925.615 ευρώ από το θύμα τους με το πρόσχημα της ανάκτησης των χρημάτων του.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, κακουργηματικής απάτης με υπολογιστή κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, με την οικονομική ζημία που προκλήθηκε να υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Διαβάστε επίσης:

Hellenic Train: 24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο – Κανονικά τα δρομολόγια του Μετρό προς και από Αεροδρόμιο

Για τα διαμάντια του μόνον – Ένα κόσμημα με ιστορία σε δημοπρασία

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ανάρτηση μνήμης για τον Παύλο Μπακογιάννη – 35 χρόνια μετά τη δολοφονία