Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 16χρονο στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα

Στη σύλληψη ενός 16χρονου νεαρού προχώρησε η αστυνομία Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για βιασμό σε 13χρονο κορίτσι.

Το συμβάν φέρεται να έγινε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., και ο ηλικίας 16 ετών φερόμενος ως δράστης συνελήφθη χθες και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της 13χρονης στο Τμήμα Ασφάλειας Λαγκαδά. Όπως φέρεται να κατήγγειλε, την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή του Λαγκαδά, ο νεαρός προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της, χωρίς τη θέλησή της.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (01-10-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης ημεδαπής στην ίδια Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία, την προηγούμενη ημέρα (30-09-2024) στην περιοχή του Λαγκαδά, ο νεαρός προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης .

Εις βάρος του, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για βιασμό ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις εναντίον προσώπου που συμπλήρωσε τα 12 έτη. Σύμφωνα με τη 13χρονη, οι πράξεις τελέστηκαν σε εγκαταλελειμμένη οικία, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Η ίδια φέρεται να απευθύνθηκε πρώτα σε μία καθηγήτριά της και σε μία φίλη της, πριν προχωρήσει σε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.

Ο πατέρας του 16ου νεαρού από την πλευρά του δήλωσε πριν λίγο πως «δεν υπήρξε καμία ερωτική πράξη μεταξύ των παιδιών. Ο γιος μου αρνείται ότι την ακούμπησε. Πήγαν απλά μια βόλτα σε ένα κλειστό καφενείο και γύρισαν στα σπίτια τους. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί έκανε την καταγγελία η 13χρονη».

Διαβάστε επίσης:

Δημογραφικό: Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης – Η παρουσίαση της Ζαχαράκη στο υπουργικό συμβούλιο

Πετρέλαιο: Εκτίναξη των τιμών καθώς το Ισραήλ ορκίζεται για αντίποινα μετά την επίθεση του Ιράν

Γιώργος Πιτσιλής προς Ομοσπονδία Ταξί: Ελάτε να παραλάβετε τις αυτοκόλλητες ταμπέλες