Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην Κική Δημουλά, η οποία έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου.

H εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά που πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 16:00.

Η κορυφαία ποιήτρια, που νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, πέθανε στα 89 της χρόνια αφήνοντας πίσω της μεγάλο έργο.

Η κηδεία της ποιήτριας θα γίνει δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η οικογένεια της Κικής Δημουλά ζήτησε αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να ενισχύσουν την Στέγη Γερόντων, Άγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή, την Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856, την ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο.

Άφησε κληρονομιά τα τελευταία της ποιήματα στη Δανάη Μπάρκα, κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου

Στην ηθοποιό Δανάη Μπάρκα, κόρη της επίσης ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου, άφησε κληρονομιά τα τελευταία της ποιήματα η Κική Δημουλά η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο.

Να σημειωθεί ότι η ποιήτρια είχε σαν εγγονή της την κόρη της ηθοποιού.

Πρόταση Μενδώνη για το Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Κική Δημουλά

Με επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού πρότεινε την Κική Δημουλά ως υποψήφια για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η επιστολή εστάλη πριν από τον θάνατο της εμβληματικής ποιήτριας.

Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα όπου κι έζησε. Παντρεύτηκε τον πολιτικό μηχανικό και ποιητή ‘Αθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος επί 25 χρόνια. Το 2002 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2015 αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτορα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ποιήματα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες – αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά,ιταλικά, σουηδικά κ.ά.

Το σημαντικό έργο της έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις που ξεκινούν από το 1972, με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή «Το λίγο του κόσμου». Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε το 1989 για τη συλλογή της «Χαίρε ποτέ» και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή «Η εφηβεία της λήθης». Το 2001 τής απονεμήθηκε το Αριστείο των Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου της, και Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Το 2009, τιμήθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, ενώ το 2010 με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της.