• Κοινωνία

    Ταξί: Με προσφυγή στο ΣτΕ διεκδικούν την ακύρωση της απόφασης για ειδικό σήμα κατοχής POS

    Ταξί


    Nα μην τοποθετούν στο παρμπρίζ του ταξί τους το ειδικό σήμα κατοχής POS ζητούν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί. Κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και διεκδικούν την ακύρωση της από 1ης Αυγούστου 2024 απόφασης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Με αυτή κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ εάν δεν τοποθετήσουν στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ ειδικό σήμα διαστάσεων 0,25×0,12 το οποίο θα ενημερώνει τους πελάτες στα ελληνικά και στα αγγλικά ότι διαθέτουν POS .

    Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

    Μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης, ζητούν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση.

    Υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

    Υποστηρίζουν επίσης ότι η τοποθέτηση του σήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας γιατί εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού αλλά και ότι προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΑΣ: Προχώρησε σε πάνω από 2.300 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα από 7 έως 13 Οκτωβρίου

    Και η Αίγυπτος θα συμμετέχει μετοχικά στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα

    Υπ. Εργασίας: Ξεκινά ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τον νέο τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού



    ΣΧΟΛΙΑ