• Κοινωνία

    Στις κάλπες για νέο Δ.Σ. δικαστές και εισαγγελείς

    • NewsRoom


    Στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ένωσής τους , κατεβαίνουν προσεχώς οι δικαστές και οι εισαγγελείς της χώρας.

    Ειδικότερα, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)  ως εξής:

    -Την προσεχή Κυριακή, 26 Μαϊου 2024, στις κάλπες προσέρχονται οι δικαστές και εισαγγελείς σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων, εκτός Αθηνών και Πειραιά.  Η ψηφοφορία αρχίζει στις 08:00 και λήγει στις 15:00.

    -Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 08:00 έως τις 19:00.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι δικαστές και εισαγγελείς είναι μέλη της Ένωσης και οικονομικά τακτοποιημένοι και όσοι εισαγγελείς υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην Ένωση μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας.

    Σε κάθε Πρωτοδικείο ψηφίζουν αυτοί που υπηρετούν στην περιφέρειά του. Όμως, όσοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί βρεθούν σε άλλη περιφέρεια κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, μπορούν να ψηφίσουν στο Πρωτοδικείο αυτής της περιφέρειας, αφού υπογράψουν σχετική δήλωση.

    Επίσης,σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ίδια ημέρα με τις αρχαιρεσίες στα δικαστήρια της περιφέρειας (26/5/2024) θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για τις εφετειακές επιτροπές.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Δικαιοσύνης: Στάλθηκε για δημοσίευση σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους

    ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το «μαχητό» τεκμήριο στους ελεύθερους επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ